Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Peníze kazí nejen charakter

18. 10. 2009 | Finance

Moje kolegyně v práci byla vždy milá, spolehlivá, prostě obyčejná holka, se kterou se člověk zasmál a bylo mu fajn. Měla skvělého přítele, a vztah jim klapal, jeden se těšil na druhého a bylo jim fajn.

 

 Její přítel byl z jiných poměrů, než její současná rodina, mohli si cokoliv dovolit, ať už to byla jeho švagrová, nebo jeho táta, hezky se oblékali a ona začala závidět. Přitom jí nic nechybělo, měla skvělou rodinu, hodného přítele, byla cílevědomá a chytrá holka, která měla ty nejbohatší hodnoty, které člověk může vlastně mít - byla upřímná, hodná, laskavá, druhým pomáhala ... a tady to celé začalo. V hlavě se jí honily myšlenky, jak se „zalíbit” , jak zapadnout do rodiny, aby tedy také ukázala, že má na to mít značkové a pěkné věci. Začalo to půjčkami. Půjčkou od ČS na 40000.- Kč celý kolotoč začal, kdy peníze „rozfofrovala” takovým způsobem, že ani nevěděla, do čeho je dala, a následovaly půjčky další... Proč? Protože neměla na splácení, a to už začal exekutorský kolotoč, kdy obálky s názvy inkasních společností docházely téměř denně do schránky ... půjčka od další nebankovní společnosti byla jen další hloupostí, kterou udělala, protože splátky byly tak vysoké, a neúnosné, že nevěděla co dělat.

 

 Co by udělal jiný člověk nevím, snad se poradit s rodinou, dokud je ještě čas, a dá se najít nějaké řešení. Hloupostí ale je sáhnout na peníze firmy, v které pracovala. Téměř každý měsíc si připsala hotovost na účet, všechnu částku vzala a poplatila upomínky a splátky od inkasních společností. Válčila takhle přes půl roku, až na to její zaměstnavatel přišel, a nynější částka činí 320000Kč.

 

Spousta Vás čtenářek Chytré Ženy jistojistě tuhle ženu odsoudí, vždyť přeci bylo tolik řešení, jak se z téhle situace dostat, i já se domnívám, že tohle byla její největší chyba, a celé to začalo jen tím, jak si myslela, že se někomu zalíbí, když bude od hlavy až k patě značkově oblečená a „vystajlovaná”. Je hloupá, a sama na to přišla až tak pozdě. Vždyť největší divizou člověka je důvěra, spolehlivost, za peníze si nikoho v životě nekoupíte, a ten, kdo Vás hodnotí jako nějakou „ socku „ , je sám hlupák. Co naplat, nikdy ji přítelova rodina neodsoudila, kvůli tomu, jak se obléká, či z jaké rodiny pochází. Možná byli jen rádi, jak prima holku si našel ... proč se snažila si něco dokázat, proč?!

 

Proto, člověk by si měl půjčit peníze jen tehdy, pokud se jedná o životně důležitou potřebu, a né na hlouposti, kdy vůbec nedomyslí konec a důsledek celé věci. Jak chytrá holka, jako je má kamarádka mohla spadnout na celé dno společnosti jen kvůli touze se někomu vyrovnat ... to vůbec nechápu. Možná celý začátek jejích problémů tkví v tom, že nemohla vystačit vyžít se 7000 korunami měsíčně, kdy dojížděla do práce, měsíčně jí padlo 2500Kč na dopravu, a zbytek peněz měla na svoje osobní potřeby ( byla v tom i škola ) ... , kdy v sobě nedokázala vzbudit trochu pokory a svého přítele požádat o pomoc, aby ji finančně vypomohl?!

 

  Celá situace je vyřešená tak, že celou částku 320000 musí zaplatit do konce ledna 2010, nebo celá záležitost půjde k soudu, kdy ji hrozí 2-5 let vězení.

 

Na konec článku chci napsat, že člověk je takový, jaký je a má žít život takový, na jaký má. Každé živobytí je důstojné, a i ona si uvědomila, jak moc fajn život žila, než si takhle zničila život. Byl to život plnohodnotný, měla před sebou šanci, jak úspěšně začít kariéru v jejím oboru, měla životní plány, měla sny, měla člověka, který ji měl rád, a ten člověk s ní pořád ještě je, a ptá se PROČ, a neotočil se k ní zády, protože ví, že někde  hluboko v duši je to ta holka, kterou poznal na začátku, veselá, obyčejná holka, skromná, obětavá, která není holkou, co jde po penězích jako slepice po flusu ... jen si zkazila život hloupostí, která se třeba dá napravit, a ona začne žít život . Nový život, podle sebe, vždyť každý z nás má právo začít žít nově, každý z nás více či méně chybuje, a ona si své následky ponese ještě hodně dlouho.


Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Také znám příběh ze svého života, můj bývalý muž je závislý na automatech.
Obrázek uživatelky
profil
I Já znám takový jeden příběh bohužel se týká mně samotnného,také jsem žil s jednou ženou a dvěma dětmi,tedy jejimi,které chtěly všechno mít,hezké zázemí všechno čemu se dnes říká jen aby byly in...a jelikož právě te mé bývalé drahotné přítelkyni či družce,se moc nechtělo pracovat,protože ona žila v dnešní době v nějakém přeludu,že jedině muž živí rodinu a tak živil...rok za rokem,půjčka z půjčkou,kreditka za kreditkou...vše na zcela normální životní potřeby dětí jako jídlo,školní potřeby a také,aby tedy nemusely se holky cítit trapně před ostatníma...nakonec to málem v tom tichém domácím šestiročním dusnu vykrystalizovalo málem ve vraždu...tedy toho staratele,poté rozchodem,že s ženou,která je schopna hodit po svém partnerovi nůž s úmyslem se prostě v rámci pudu sebezáchovy zřejmě žít nedá.Lehko se dostane dneska člověk do finanční pasti,ale naštěstí poslední záchranou je tzv.osobní bankrot.tedy před exekutory.Taky ponaučení.
Obrázek uživatelky
profil
Držím palečky,aby to dobře dopadlo.Je to přůšvih,holka má ponaučení
Obrázek uživatelky
profil
zdravý rozum do hrsti
Obrázek uživatelky
profil
Velice je mi líto, ale jistě nejen mně. Díváme-li se na telku, běží cyklus o splátkách. Ale to je dnešní život. Neustálé bombardování peněžními ústavy, že nabízejí půjčku (to chodí s výpisy) - horentní úroky. Dále neustálá reklama v televizi - Provident, atd... Je na každém, aby si spočítal na co má. Vždyť to vězení snad je už to poslední. To ta kolegyně nemá někoho, kdo by jí pomohl???
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles