Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smích posiluje imunitu! Smějte se!

18. 10. 2008 | Krása

Ne nadarmo se říká: "Veselá mysl, půl zdraví". Středověký lékař Sydenham dokonce tvrdil, že příchod dobrého klauna prospěje zdraví více než dvacet oslů naložených léky. Smích je zcela zaručeně tou nejlevnější medicínou, kterou seženete naprosto všude - tedy, pokud hledáte.

 

A k čemu je smích dobrý?

1. Posiluje imunitu - zvyšuje odolnost vůči infekcím díky vzestupu látek, které mají významný vliv na váš imunitní systém.
2. Snižuje stres - dochází k poklesu hormonů, které jsou charakteristické pro stres ( adrenalin, kortizol ) a zároveň zaženete negativní emoce a přetlak, čímž se vám bude i lépe usínat.
Smějte se3. Cvičí za vás - procvičuje bránici, dýchací systém, srdce a i další orgány.
4. Uvolňuje - během smíchu se uvolňují svaly, které se na něm nepodílejí, po jeho skončení pak i ty, které byly předtím aktivní.
5. Mírní bolest - u řady nemocných může snížit spotřebu léků proti bolesti s řadou negativních vedlejších účinků. Smích totiž vyvolává vznik endorfinu, tzv.hormonu štěstí, který kromě libých pocitů tmlumí bolest.
6. Prospívá dutině ústní - při smíchu produkuje více slin, takže zlepšuje pH v ústech.
7. Zkrášluje - kdo se prý hodně smějě, má hodně vrásek. Naopak - při smíchu se uvolňují obličejové svaly, takže se uvolní svalstvo celé tváře i na šíji. Smíchem tedy nejen relaxujete, ale zároveň se bráníte proti tvorbě hlubokých vrásek.

Když to tak vezmu, tak usmát se může každý. Jak bohatý, tak i chudý, jak nemocný, tak i zdravý, jak svobodný, tak i zadaný. A vůbec nic vás to nestojí.
Tak proč se v dnešní době tak málo smějeme?
Myslím si, že je to tím, že se dneska všude spěchá a člověk si neumí najít trochu volného času. Každý by se nad tím měl zamyslet a zkusit to nějak využít.


Smát by se měl každý, alespoň jednou denně.

Takže se smějte, pokud můžete!


Veru

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
se vším souhlasím,ale někdy mi dává zabrat,smát se i sobě,když je ouvej.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles