Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robin Hood - Souboj v přímém přenosu začíná

27. 03. 2010 | Televizní tipy

Již tuto neděli 28. března ve 20.00 se na Primě utká v prvním živém přenosu sedm adeptů na roli Robina. Kdo z nich bude muset castingovou show Robin Hood – cesta ke slávě opustit jako první a kdo postoupí dál? O tom rozhodnete svými hlasy poslanými prostřednictvím SMS zpráv právě vy, televizní diváci.

 

Protože se celá soutěž točí kolem hledání nových muzikálových hvězd, je logické, že v ní nemůžou chybět muzikálové písně. Adepti na Robina zazpívají v prvním živém přenosu sedm nejznámějších.  Zatímco budou na jevišti bojovat o přízeň diváků, adeptky na roli Mariany jim budou z hlediště fandit. Stejný boj je čeká až za týden.

 

Finalisté si pro první živý přenos vybírali ze známých skladeb. „Vybral jsem si takovou, kterou jsem nikdy veřejně nezpíval, ale patří mezi moje nejoblíbenější. Je náročnější na intonaci než na text. Sám jsem zvědavý, jak v mém podání zazní,“ řekl David Weingärtner. Jak se mu vystoupení povede, uvidíte v neděli.

Všichni potenciální Robinové se shodli, že se v prvním živém vysílání neubrání velké trémě. „Já jsem vlastně až na téhle soutěži zjistil, že jsem trémista. Na přímý přenos se těším, ale bojím se, že tam nebude možnost opravy. Že máme jen jeden pokus. A protože jsem perfekcionista, chtěl bych, aby se mi písnička povedla co nejlépe. Vybral jsem si svou oblíbenou, ale protože ji budu zpívat česky, asi se budu trochu prát s textem,“ řekl Laco Hudec.

I pro dalšího finalistu Jana Kříže bude skladba, kterou si vybral, malou premiérou. Taky ji bude poprvé zpívat česky. „Tu písničku mám moc rád, považuju ji za královnu muzikálových melodií. Je to hodně náročná pomalá árie, která stojí na prožitku, a pokud má interpret ve zpěvu nějakou slabinu, právě na ní se to prokáže. Ale doufám, že to nebude můj případ,“ řekl Jan Kříž.

Ladislav Korbel si pro první živý přenos vybral skladbu, která je jeho srdcovou záležitostí. „Je to hodně těžká písnička, ale já mám rád výzvy. Rád zpívám na hraně, a to i za tu cenu, že mi to trochu ujede. Ale s pocitem, že jsem do toho dal všechno. Když zazpívám bez chyby, ale lehkou písničku, tak to není ono. Já se zkrátka rád trápím,“ zhodnotil se Ladislav. Co dalšího na sebe ještě prozradil a jestli se mu budou klepat kolena stejně intenzivně jako na castingu, uvidíte v nedělním přímém přenosu. 

O trémě ví své i Viktor Polášek. Jaký má na ni recept? Prý skvěle zabírají dechová cvičení z jógy. Pro něj je asi nejvíc stresující vědomí, že ještě nikdy nevystupoval před televizními kamerami. „Písnička, kterou jsem si vybral, je moje oblíbená, zpíval jsem ji v prvním ročníku na JAMU, když jsem se teprve dostával do hereckého koloběhu. Takže bych chtěl sám sebe přesvědčit, že jsem od té doby pěvecky vyrostl,“ vysvětluje. 

Stejnou metodu uklidňování – dechová cvičení – má i další finalista Petr Novotný, který navenek vypadá, jako že ho žádná tréma nerozhází. „Je to podobné jako v divadle před premiérou. Jenže tam zkoušíme třeba dva měsíce, tady se všechno odehrává mnohem rychleji,“ vysvětluje. Písničku, kterou si vybral, prý nikdy nezpíval. Když si ji ale poslechl, oslovila ho a je rád, že zazní právě v jeho podání. 

Těžkou árii plnou dlouhých tónů má pro diváky připravenou i Peter Veslár. I když přiznává, že má možná raději písničky rychlejší. „Jsem velký chlap, rád ze sebe při zpěvu vydám energii, což mi umožňují spíš rytmičtější skladby. Mám ale rád i skladby pomalé. To když mě chytí text, když něco vypovídají. Na přímý přenos se moc těším, protože jsem nic takového zatím nezažil,“ říká Petr.

Na přímý přenos se těší i hudebník Ondřej Soukup, který jich naopak zažil už dost. Přesto i on vždycky cítí lehké napětí. „Jsem strašně zvědavý, jak se s trémou každý z finalistů vypořádá. Ono opravdu není jednoduché vylézt před kamery, vzít si mikrofon a naživo zpívat. Kdo to nezkusil, tak to nepochopí. Takže jim všem držím palce. A nám taky,“ řekl hudebník.

V prvním živém přenosu půjde tedy především o zpěv, ale pokud si v neděli 28. března nenecháte ujít castingovou show Robin Hood – cesta ke slávě, nebudete ochuzeni ani o skvělá taneční čísla. Jaká? Nechte se překvapit. A nezapomeňte, že osud soutěžících je už ve vašich rukou. Vaše SMS zprávy rozhodnou, kdo z Robinů postoupí dál a kdo show opustí.

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !