8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tauplitz ve znamení srdce

23. 02. 2012 | Evropa
Tauplitz je malebné alpské městečko v severní části Solné komory, z Lince je to asi dvě hodiny cesty autem, z Prahy možná pět hodin. Tauplitz je především centrem zimních sportů, na okolní kopce vede přes 20 lanovek a vleků a sjezdovky měří celkem 40 km. Jedním z lyžařských areálů je také náhorní plošina nad městečkem - Tauplitzalm ve výšce 1650 m n.m., ze které se dá vystoupit na několik dvoutisícovek.

V oblasti Tauplitzalm leží šest jezer, horských ples, které jsou pospojovány spletí turistických stezek a jsou oblíbeným cílem letní rekreace. Obejít  všech šest jezer  zabere asi 6 až 8 hodin a představuje pohodlnou rodinnou túru, při níž se dá větší část zvládnout i s dítětem na kočárku.  Zdatnější turisté zase mohou vystoupat na některý z 2000m vysokých vrcholů, k nimž je Tauplitzalm výchozím bodem. My jsme se rozhodli pro kompromis a vylezli jsme na nejsnadnější z kopců( asi 1900 m) a obešli jsme pak pět jezer.

K šestému , Steirersee, jsme sice taky dorazili, ale obejít jej, na to už nám nezbývalo dost času.  Steirersee je největší z oněch šesti jezer a my bychom byli potřebovali ještě aspoň dvě hodiny k okruhu kolem něj, a ty by nám pak scházely k návratu k lanovce zpět do Tauplitz. Budete-li někdy v Tauplitz nebo okolí, určitě si nahoru vyjeďte, buď lanovkou z Tauplitz nebo silničkou, na které se platí mýtné asi 10 eur za osobní auto.

Podívejte se sami na tu nádhernou krajinu na přiložených fotografiích.
V okolí Tauplitz je ještě spousta jiných zajímavých míst, ale o těch vám napíšu třeba někdy jindy.

Chtěla bych se s Vámi také podělit o příběh, který mi vyprávěla paní Ines z Tauplitz, kde jsem vloni strávila se svými přáteli letní dovolenou. Paní Ines je dnes kolem 65 let, žije se svým mužem v typickém alpském stavení a horní patro svého domu pronajímají turistům.

Ines žila ještě před pár lety v německém Hannoveru, strávila tam vlastně až na poslední léta celý život.  Možná je to pětadvacet let, možná ještě více, kdy Ines se svým manželem Joachimem a dětmi  přijela poprvé na zimní dovolenou do Rakouska, do Tauplitz.  Ubytovali se v hotýlku na návsi, a u společné snídaně a večeře se v hotelové restauraci seznámili s manžely Birgitt a Paulem z Vídně. Spřátelili se během toho týdne natolik, že se domluvili, že příští zimní dovolenou stráví  zase spolu a ve stejném hotýlku. Nakonec těch společných dovolených bylo skoro  dvacet. Děti odrostly, ale manželské páry jezdily stále dál, už samy bez dětí, do svého oblíbeného Tauplitz. 

Před Vánocemi 2005 však nečekaně zemřel Joachim z Hannoveru, jako stavební technik utrpěl smrtelný úraz. Nešťastnou Ines pozvali Birgitt a Paul k sobě do Vídně, aby ji aspoň trochu vytrhli ze smutné samoty a vánoční melancholie. Při jejím odjezdu domů se domluvili, že léto stráví u Ines v severním Německu. Osud ale znovu krutě zasáhl do jejich plánů. V květnu 2006 ukončila zákeřná choroba během několika málo týdnů život Vídeňačky Birgitt.

Paul zůstal sám ve svém vídeňském bytě, protože dospělé děti byly už z domu.  Do důchodu mu zbývalo několik let, ale práce i koníčky ho přestaly těšit. Samota na něj doléhala vší silou. Neuměl si ale představit, že by si hledal novou ženu, že by mohl mít někdy rád nějakou „cizí“ ženu. Podobně na tom byla Ines v Hannoveru... Tušíte správně, kdyby to nebyla pravda, člověk by řekl, něco takového se může stát jen v televizním seriálu.

Ines a Paul se příští zimu sešli znovu v Tauplitz a rozhodli se obrátit své životy o 180 stupňů. Dozvěděli se, že v Tauplitz je na prodej několik domků, obešli je a jeden si nakonec vybrali a společně koupili. Dali vale svým velkým městům a podzim života, dnes už oba v důchodu, prožívají spolu jako manželé v městečku, se kterým je pojí jejich nejkrásnější vzpomínky  na příjemně prožité dovolené, ale i na jejich zemřelé životní partnery.

Nelke56 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tauplitz ve znamení srdce:

Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
Tauplitz ve znamení srdce
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásný kraj, pěkný příběh Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Život je krátký, proto by se měl prožít co nejlépe, ale nevím, zda bych se k něčemu podobnému odhodlala. Fotky jsou kouzelné. SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
příběh, fotečky i cestopis...moc se těším na další článeček...
Obrázek uživatelky
profil
Ale veď Pilcherová a Steelová brali námety do svojich románov tiež zo života, takže verím, že aj takéto príbehy sa stávajú.
Podľa fotiek je tam krásne.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počteníčko. Hezké místečko k odpočinku i sportování.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles