Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaše svatba v kostce

20. 08. 2007 | Užitečné rady

Skoro každý,si v životě projdeme tímto dnem.Někdo však už prošel někoho to teprve čeká.Svatba váš největší den díky slůvku

“ANO“

.


Váš svatební den by měl totiž vypadat tak, jak si přejete vy, nikoli tak že vám do toho mluví ostatní nebo současné moderní hity. Ať už se rozmyslíte jakkoliv, je to jen čistě na vás. Je jedno zda máte na sobě bílé šaty nebo jiné dle vás originální, ať máte svatbu u řeky či v kostele... je to vás ale jen vás velký den a budoucnost vás dvou.


Svatební napětí stoupá…….až je to TADY! Vaše nádherná svatba! Ale pozor nesmíte se nechat stresem odrovnat, protože nesmíme nic zapomenout.


Vaše svatba v kostce

Nemáte-li na svatební přípravy čas a nebo chcete být zkrátka klidnější zadejte úkoly agentuře o vše se vám postará váš svatební agent. Svatbu pro třicet lidí vám agentura zajistí už od patnácti tisíc, a to vše bez vašich starostí. Avšak to co po vás budou vyžadovat, je přesný popis, jak by měla vaše svatba vypadat nu a ve finále finance :-)


Šaty si ale většina nevěst ještě stále vybírá raději sama nebo se spřízněnou dámskou duší. Čím dál častěji se ale na výběru svatebních šatů podílí i partner. V současné době není pravidlem, že je nevěsta celá v bílém, ale v kurzu jsou i šaty champagne, fialové nebo světle modré. Vždy záleží na vkusu nevěsy a občas možná i na věku.


Výslužka

Na tu nesmíme také určitě zapomenout. Teď už je jen na vás, zda si výslužku objednáte nebo budete doma cukroví ručně vyrábět. Možná můžete zapojit do výroby koláčků i babičky.
Ale to co je však jisté – svatební koláčky nesmí chybět nikdy a výslužka nejen jako pozvání, ale také jako poděkování hostům.


Vaše svatba v kostce

Svatební dort

Je libo dvou poschoďový nebo tří? Dáte přednost raději krémovému nebo marcipánovému? Nebo převážně ovocný? Přejete si raději barevnější nebo obyčejnější? Otázky na které si musíte zodpovědět a pak se dát do výběru nebo pečení :-)
Na žádné svatbě by ale neměl chybět dort více poschoďový, nejlépe s kytičkami podobnými s kyticí nevěsty. Vrcholek dortu by měl zdobit ženich s nevěstou – buď z marcipánu nebo se používá z keramicky, většinou půjčený z cukrárny.


A co květiny?

Určitě patří k vašemu velkému dni, nejen že jsou květiny překrásným doplňkem, ale dodají pohádkový a romantický a závanějící zamilovaný nádech.
Svatební kytice dokreslí váš vzhled, vaši přednost, zvýrazní vaše jemné ruce a proto je důležité, aby se hodila k vašim šatům, ale vaším charakterem. Rozhodněte se proto podle svých oblíbených barev či květin, které máte opravdu ráda. Odborníci vám rádi vytvoří překrásný svatební pukét, který bude opět dle vašich představ. Vše potřebné ke kompletní výzdobě vaší svatby si můžete rovněž objednat v květinářství a nebo po internetu. Neměli byste zapomenout na dekoraci interiéru a svatební tabule, květiny pro družičky, na zdobení vozů, myrty, věnečky a také na malou kytičku do kapsičky ženichova saka. Obdarujte kytičkou i přítomné ženy jako jsou maminky, babičky, svědkyně či jiné vám blízké osoby, aby viděli, že i jich si také vážíte.
Doporučujeme pro všechny svatebčany stejný druh použitých květin. Bude-li tedy mít nevěsta svatební kytici z růžových růží, ženich by měl mít na klopě jednou poupě růžové růže, maminky třeba po třech růžích a družičky, babičky či svědkové třeba po jedné.


Vaše svatba v kostce

Líčení aneb který Make up

Jaká byste měla být nevěsta? Nezapomenutelná a Jedinečná! Svatební líčení by mělo být především takové, abyste se v něm cítila dobře. Mělo by vydržet všechny nástrahy vašeho výjimečného dne plného stresu. Mělo by ladit s barvou vlasů i s účesem. A třeba i s barvou okvětních lístků na svatební kytici nebo nějakým doplňkem. Záleží na vašem typu. Nevěsta může být něžně romantická, přirozeně zářivá a nebo odvážně rockerská. Je to na vás!

Svatební nalíčení by mělo podtrhnout přirozené linie a přednosti vaší ženskosti nejen obličeje, ale celkového působení. Umělecký make-up vám může poskytnout např. vizážistka a nejlépe je s ní dohodnout termín na dopoledne před svatbou. Nemělo by se zapomenout, že pro tento velký den platí někdy méně znamená více a make up by měl vždy působit hlavně přirozeně.

Rtěnku a třeba matný pudr nebo trochu make upu si vezměte rozhodně s sebou, pro případ nehody.


Svatební drdol doma

Rychlý

Pramínek vlasů ukazováčkem a palcem točte směrem doprava a pak ho ještě jednou otáčejte stejným směrem, až vytvoříte zkroucený pramen

Vaše svatba v kostce

Zdobení

Dlouhé vlasy upravte do drdolu, pevně zafixujte vlásenkami a vyzdobte bižuterií. A pokud si nad čelo připevníte korunku, budete si připadat jako princezna.

Šnek

Z umotaných pramínků vlasů prostým stočením vytvořte "šneky" a zafixujte vlásenkami.Určitě vám bude slušet.

Malá pranostika:

Nevěsta má mít při obřadu na sobě

- něco darovaného
- něco zděděného
- něco půjčeného
- něco modrého


Nu a na závěr Tip od jedné nevěsty:”Po ránu si dejte panáka metaxy. Přestaly mě zábst ruce, uvolnila jsem se a konečně už nemyslela jen na to, co všechno se může pokazit.”


Eva Horníková
Chytrá Žena




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Má první svatba proběhla šíleným způsobem a ani jsem si ji vlastně neužila. Kolem mě stále pobíhalo asi 60 lidí a já byla tak nervozní a vystresovaná že jsem byla ráda že je to zamnou. Nezapomenout na tohle a zařídit tamto no děs a hrůza.
Druhá byla nádherná už jen proto že byla tajná. Nebyl tam nikdo z rodiny a bylo nás jen 6 a také to bylo fajn v tom že jsme měli hostinu a obřad na jednom místě.Vybrala jsem si jen šaty, prstýnky, kytku a kadeřnice mě krásně učesala.A o vše ostatní se postarali v restauraci kde se vše odehrálo. Bylo to příjemené. Rodičům jsme nechali udělat hned fotky a rozjeli se za nima. Přivezli jsme výslužku,dali fotky,kytku a něco k pití. Posedělo se a oslavilo a nikdo nám do dnes nemá za zlé že tam nemohl být.Bylo to přesně tak jak jsme chtěli my a nikdo nám do toho nepovídal. Mám víc zážitků a byla jsem nadmíru spokojená.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to opravdu důležitý den!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Naší svatby se ujala tchýně. Prakticky jsem do toho nemohla vůbec mluvit. No hrůza. Doufám, že pro svou dceru připravím svatbu podle jejího přání.
Obrázek uživatelky
profil
teprve mě to čeká a rady si vezmu k srdci Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles