Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co škodí Vaší pleti?

19. 10. 2007 | Krása
Podívejme se společně na konkrétní příčiny a mechanismy stárnutí pleti a jiného jejího poškozování.

Začneme testem (tabulka níže), abychom si uvědomili sebe samé. Nebudeme vás hodnotit ani vám nic nařizovat, test má být pro vás důvodem k zamyšlení.

Jistě jste vyrozuměli, že správné odpovědi jsou zelené. Pokud u vás převládají červené odpovědi je možná dobré pomýšlet na změnu.Všechny body našeho testu mohou podporovat tvorbu volných radikálů.Záleží na pravidelné péči a správném individuálním přístupu, abychom se udrželi co nejdéle svěží a bez zbytečných projevů stárnutí at.platí i v kosmetice.

Nyní se podíváme na jednotlivé faktory podrobněji:

Negativní účinky UV ZÁŘENÍ nemusíme připomínat, všichni víme, že nadměrným vystavením UV záření riskujeme až zhoubné nádory. Výběrem správného krému na opalování se budeme věnovat později v samostatném článku.

Co škodí Vaší pleti?









Na ZDRAVOU VÝŽIVU se nyní podíváme z hlediska kosmetiky. Jak už jsme se dozvěděli, aby mohli buňky dobře fungovat potřebují stálý přísun látek, které používá jako zdroje energie. Nemá-li buňka z čeho čerpat, pak zaniká. Je tedy třeba i pro zdravou pleť dodávat do oranizmu vitamíny a minerální látky a to ve vyváženém poměru. Některé formy akné můžou souviset s nesprávnou výživou jako je nadměrná konzumace cukrů nebo kyselinotvorných potravin (např.káva, maso) Nakonec ani obezita nikomu nesluší, způsobuje zdravotní potíže a v neposlední řadě rychlé hubnutí a přibírání způsobuje i kosmetické problémy jako je celulitida.V potlačování této kosmetické vady hraje dokonce jednu ze zásadních rolí zdravá výživa.

Ve SPÁNKU dochází k regeneraci celého organismu i pleti. V noci je obnova buněk pleti aktivnější, čehož využívají noční krémy nanášené před spaním. I zde nacházíme souvislost s výživou. Nadměrnou konzumací kávy či černého čaje můžeme přispět k poruchám spánku a tím nedojde k regeneraci.Podle posledních výzkumů souvisí i spánek s obezitou. Důvodem podle odborníků je, že při nedostatečném spánku organismus produkuje méně leptinu, bílkoviny potlačující chuť k jídlu, a naopak ve zvýšené míře vytváří grehlin, nazývající se též substance vyvolávající trvalý pocit hladu.

Co škodí Vaší pleti? O KOUŘENÍ se nemusíme příliš zmiňovat. Kouření způsobuje mnohá zdravotní rizika. Co se týče pleti podporuje vznik vrásek, kožních onemocnění. Kouření je drogou a vede nakonec k únavě a ztrátě energie.Cigaretový kouř se ukázal jako zdroj troj-až desetinásobně více znečišťující prostředí pevnými částicemi než výfuk dieslového motoru. Navíc větrání zplodin z cigaret je mnohem pomalejší než zplodin motoru.

STRES je fyzická nebo psychická zátěž, napětí, pocit nebezpečí a ohrožení; soubor projevů, jimiž organismus reaguje na mimořádné podmínky. Vlivem stresových hormonů potlačí některé fyziologické procesy (např. trávení) a aktivuje funkce aktuálně potřebné (např. k útěku, k obraně), přičemž se zrychlí dýchání, srdeční akce a stoupne krevní tlak.mezi příznaky stresu patří únava, nespavost nebo neschopnost soustředění, nervozita, neklid nebo popudlivost,ztráta chuti k jídlu, nauzea, žaludeční nevolnost, průjem i zácpa.Všimněte si opět souvislosti s ostatními body.

POHYB je prospěšný pro kardiovaskulární systém, kyslík se dostává rychleji a intenzivněji k buňkám. Při pohybu nejen formujeme tělo, ale potlačujeme stres a deprese.

Zdroj: www.studiohelianthus.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
výmluva jaká taká hlavně ňáká.
Obrázek uživatelky
profil


Při zdravém spánku prý organismus vytváří leptin, který potlačuje chuť na jídlo. Při špatném spánku se naopak vylučuje grehlin, který způsobuje, že máme stále hlad. Tak již vím, z čeho že jsem tlustá.
Obrázek uživatelky
profil
Naší pleti škodá prakticky všechno, řídit se radami odborníků, tak bych nemohla ani existovat, pouze se opečovávat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles