Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chřipce se letos vyhněte!

4. 11. 2008 | Nemoci

Chřipka – nakažlivé virové onemocnění, které tradičně během podzimu a zimy zaplní ordinace praktických lékařů – je pro ni charakteristický prudký začátek projevující se horečkou se zimnicí, silnou únavou a bolestmi svalů, kloubů a hlavy. Postihuje především dýchací cesty, doprovází ji kašel a rýma.


Často se setkáváme s chřipkovými epidemiemi. Důvodem je její snad ný přenos mezi lidmi tzv. kapénkovou cestou, tedy jemnými kapénkami vykašlávanými z dýchacích cest do vzduchu, při každém kýchnutí, zakašlání i při komunikaci jako takové. Přestože inkubační doba viru nebývá delší než tři dny, zasahuje chřipka poměrně značnou část populace a chřipková epidemie může přetrvávat několik týdnů i měsíců.


Průběh

Nekomplikované onemocnění trvá obvykle 5 až 10 dnů. Nejvíce postižené při něm bývají zejména sliznice dýchacích cest, které do určité míry ztrácejí svou obranyschopnost. Nemohou tak následně plně zabránit pronikání cizích bakterií do organismu, které pak k samotné chřipce přidružují další infekce a záněty. Tímto způsobem vznikají tzv. superinfekce, kdy teplota opětovně stoupá, příznaky chřipky neustupují, naopak se zhoršují a přidávají se nové. Původní onemocnění chřipkou se tak může rozvinout až ke komplikovaným zánětům vedlejších nosních dutin, zánětu průdušek nebo zápalu plic. U dětí se v souvislosti s chřipkou často vyskytuje zánět středního ucha.

Především pacienti s oslabeným imunitním systémem - děti, senioři, lidé vyčerpaní fyzickou i psychickou zátěží a stresem a pacienti s chronickými chorobami,  by měli být velice opatrní. U jedinců z těchto rizikových skupin může po prodělaném onemocnění přetrvávat slabost, únava a podráždění sliznic i několik týdnů. Mívají také sklony k opakovaným nebo chronickým zánětům dýchacích cest či zápalům plic.


Léčba

Při chřipce je nezbytné dodržovat klid na lůžku a dbát na přísun dostatečného množství tekutin a vitaminů. Pomáhají léky na snížení teploty a proti bolestem, také prostředky uvolňující ucpaný nos a tlumící kašel. Vhodné je však posílit oslabený imunitní systém komplexně, aby se mohl se zdravotními problémy vyrovnat sám, přirozenou cestou. Léky tzv. systémové enzymoterapie nabízejí právě takové komplexní řešení.

Enzymy v našem organismu urychlují a řídí veškeré biochemické děje a mimo jiné harmonizují i funkci imunitního systému. Když je oslabený, podpoří enzymy jeho aktivitu a naopak, pokud je imunita chorobně vystupňována, umí enzymy snížit její aktivitu do normálního stavu. Příkladem takovýchto enzymů je např. papain z papáje, broelain z ananasu a další.


Zdroj: Wobenzym.cz


DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dufam, že ano
Obrázek uživatelky
profil
dufam, že ano
Obrázek uživatelky
profil
Taky to nesnáším- rýmu,teplotu atd., proto jsem si koupila hlívu ústřičnou. Vřele doporučuji. Mají teď v akci v lékárnách vitamíny- o 50% zdarma-spol.Walmark.Akce plat do konce roku Pozor krabička s červným proužkem.
Obrázek uživatelky
profil
je to nepríjemná a nebezpečná choroba, čoraz viac sa množia prípady prechodenej chrípky (...a infarkty), kedy sa ľudia snažia chodiť do práce, aj napriek tomu, že sú chorí, kríza....ale čo my ostatní zdraví? zatiaľ....
Obrázek uživatelky
profil
Na chřipku je nejlepší si místo drahých vitamínú v lékárně,si opravdu koupit plnou tašku čerstvého ovoce a sklenku medu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles