Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebojte se očkování u malých dětí

20. 10. 2009 | Nemoci
Alergická onemocnění patří k nejčastějším chronickým nemocem dětského věku. Atopický ekzém se většinou objevuje poprvé ve věku do jednoho roku a je často prvním projevem alergie. Na jeho vzniku se může podílet mnoho faktorů. Je jedním z nich i obyčejné očkování?

Spolu s ním mohou být zachyceny zvýšené IgE protilátky proti potravinovým a inhalačním alergenům. Je proto jen logické, že rodiče alergických dětí se často obávají alergických reakcí u svých dětí a také kladou otázky, zda očkování nepodporuje rozvoj nebo nezhoršuje projevy alergie.

V rozsáhlé mezinárodní studii si lékaři jako jeden z úkolů určili prokázat účinek očkování, ke kterému dochází u miminek, na závažnost ekzému a alergickou senzibilizaci během druhého roku života.

Studie se zúčastnilo 2 184 dětí ve věku 1–2 let z deseti evropských zemí včetně České republiky, Jižní Afriky a Austrálie. Zkoumané děti měly prokázaný atopický ekzém a zároveň i alergické onemocnění v rodině. Děti byly očkovány podle běžných schémat v jejich zemi, která se od sebe podstatně neliší. Byla sledována závažnost atopického ekzému a alergická senzibilizace na potravinové a inhalační alergeny. Cílem bylo určit, jaký vliv má očkování během prvního roku života na atopický ekzém a senzibilizaci k potravinovým a inhalačním alergenům během druhého roku života.


Bezpečné očkování

Výsledky ukázaly, že žádné očkování nezvyšuje alergickou senzibilizaci proti potravinovým nebo inhalačním alergenům. Očkování proti planým neštovicím dokonce snižuje hladiny celkových alergických protilátek a očkované děti mají také mírnější průběh atopického ekzému. Také očkování proti černému kašli je spojeno s mírnějším průběhem atopického ekzému. Čím vyšší celkový počet dávek očkování, tím mírnější průběh ekzému.

Výsledky tedy ukazují, že očkování nemá souvislost s vyšším výskytem alergií nebo těžším průběhem ekzému, naopak, některé alergické projevy tlumí. Rodiče alergických dětí by tedy měli bez obav nechat své děti očkovat. 


Zdroj: Bez-alergie.cz


Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dříve jsme chodili povinně na očkování, nyní chodí pouze ten, kdo chce, ale já si myslím, že je to dobrá věc.
Obrázek uživatelky
profil
Naše děti zvládají všechna očkování zcela bez problémů, velmi se nám osvědčila hexavakcina, která je vůči dětem opravdu šetrná, je jen dobře, že je již ze zákona povinna. Ušetří dětem zbytečné stresy při návštěvě lékaře.
Obrázek uživatelky
profil
Jo,jo očkuje,ale až později,ve 2 měs. jsme ještě nebyli. A s tím TBC,já ti nevím. Dříve bylo povinné snímkování ze štítu,proočkovanost,povinné kontroly. Dnes syn přinesl ze školy papír,že v 11let jsou kontroly zrušeny,když jí budu chtít,tak jí zaplatíme. TBC je opět na vzestupuSmajlík,ale je pravda,že organismus čerstvě naroz.mimča zrovna tohle očkování zatěžuje.
Obrázek uživatelky
profil
Obě moje děti mají atopický ekzém,v rodině máme asthma i potravinové alergieSmajlík,ale nikdy by mne nenapadlo licitovat s lékařkou ohledně očkování. Zastávám názor,že jsou nezbytná! S mladším synem jsem ve 2 měsících věku skončila v nemocnici s podezřením na černý kašelSmajlík,prý se k nám opět tyto nemoci vrací. Bylo to vážně děsivý,už bych si to nechtěla zopakovat
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles