8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Také větráte při jízdě autem? Pozor na alergeny

16. 08. 2009 | Nemoci
Znáte to. Je dusno, všechno kolem kvete a vám otékají oči, spouští se rýma, kýcháte a je vám mizerně. Zkoušíte různé léky, které nemusí stoprocentně zabrat, a přejete si, aby už byla zima, nebo aspoň začalo pršet. Ke všemu ještě máte jet autem kamsi za město a rozkvetlým loukám se nevyhnete.

Pokud patříte k řidičům alergickým na pyl, máme pro vás několik tipů.

 -  Vezměte si včas své léky na alergii
 -  Pokud užíváte léky, je důležité je vzít dostatečnou dobu před cestou. Každý lék má určité zpoždění v nástupu účinku. Pokud si vzpomenete pozdě, můžete první část cesty strávit kýcháním a smrkáním, než lék zabere.
 -  Nevětrejte během jízdy

Během jízdy mějte vytažená okénka a neotvírejte je. Pro filtraci vzduchu v autě používejte kvalitní pylový filtr. Vyplatí se to! Nebude se snižovat vaše pozornost během jízdy a budete se cítit výrazně lépe.
 -  Sledujte pylové zpravodajství

Také větráte při jízdě autem? Pozor na alergenyPylové zpravodajství vám pomůže odhadnout množství a druhy pylu v ovzduší a můžete tak lépe naplánovat svou cestu. Pokud cestujete do zahraničí, zjistěte si, jak tam probíhá pylová sezóna. Skladba pylu se totiž může výrazně lišit.
 -  Jezděte v době menší aktivity pylu

Pokud je to možné, vyhýbejte se jízdě během suchých dní, kdy pyl volně poletuje. Naopak dejte přednost době, kdy je čerstvě po dešti nebo se ochladí – pylu je pak v ovzduší výrazně méně.

Také je známo, že více pylu je po ránu, méně pak odpoledne nebo navečer.
 -  Dodržujte pitný režim

Dostatečný přísun tekutin je důležitý pro zvlhčení sliznice nosu i krku. Bude se vám lépe dýchat.
-  Požádejte jiného řidiče

Kdykoli můžete, přenechejte raději řízení auta jinému řidiči, který není alergický na pyl. Vy si budete moci trochu odpočinout.

Není lehké se vypořádat s alergií na pyl, ale je možné potíže výrazně snížit. Zkuste využít některé z našich tipů a uvidíte sami, že se budete cítit lépe.

Zdroj: Pylová služba.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Že nemají alergičtí řidiči v auttě větrat? To by horkem nevydrželi.
Obrázek uživatelky
profil
Copak alergeny...ty bych přežila, ale jelikož mám panickou hrůzu z vos, včel a všeho co bzučí, tak se u nás za jízdy autem otevřené okna nekonají Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
v takovém sutobuse se bez větrání jet nedá, protože vznikají další alergeny na různé druhy parfémů a čistících prostředků.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles