Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zánět středního ucha aneb jak z toho ven?

9. 08. 2010 | Nemoci

Jistě již každého z nás potkal nepříjemný zánět středního ucha. Neskutečná bolest, zhoršený sluch, horečky a další komplikace. Zkrátka a dobře, klasické příznaky této známé „dětské nemoci“. Bohužel zánět středního ucha nemusí nutně obtěžovat pouze děti. Jak se obejít bez antibiotik a dalších podpůrných chemických preparátů?


Od malička trpím častými záněty středního ucha. Antibiotika jsem byla nucena brát naštěstí jen dvakrát. Co mi pomohlo a jak jsem se této nepříjemnosti zbavila? Řešení bylo vcelku snadné a doporučila mi jej babička. Bohužel metoda nefunguje u všech (mohla jsem se o tom zdárně překvapit u své maminky), mě každopádně pomáhá a kdo nic nezkusí, nic nemá. Nemáte co ztratit, tato stará finta může pouze pomoct.


cesnekVeškeré tajemství spočívá v kouzlu zázračné zeleninyčesneku! Že nesnášíte typický zápach? Nebojte jíst ho nemusíte – pokud nechcete. Česnek je však obecně považován za skvělé přírodní antibiotikum, napomáhá chránit náš organismus a zbavuje nás neduhů i zdravotních problémů. Mě osobně se jeho použití osvědčilo právě v souvislosti se zánětem středního ucha. Jak jsem již zmínila – tuto fintu mi poradila moje babička. Kousek čerstvého česneku (nejlépe vyříznutý kousíček někde z prostředku) zabalíme do kousku vaty a vložíme na noc do bolavého ucha.


I když se říká, že nejhorší je pro zánět teplé prostředí, mě se osvědčila hřejivá peřinka, na které jsem celou noc ležela a nechávala česnek „pracovat“. Ráno jsem vatičku vyjmula a bolest byla ta tam. Pokud ne, proceduru jsem opakovala i následující noc. Každopádně mohu říct, že mi tato zázračná zelenina pomohla od chemie, bolesti a dalších problémů, které jsou spojeny se záněty středního ucha. Snad pomůže i vám!


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Česnek je účinný při bolestech ucha. Také čerstvá cibule, nakrájená na kolečka, zabalená v čistém kapesníku se přikládá na bolavé ouška, vytahuje zánět z uší.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles