Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

LEDVINY = velice složitá čistička našeho organismu

5. 11. 2008 | Péče o tělo
"V ledvinách se skrývá esence života", takto o ledvinách hovoří jedno čínské přísloví. Ledviny jsou orgány dosahující velikosti pěsti dospělého člověka. Svojí velikostí nenáleží k objemově velkým orgánům, ale jejich důležitost pro náš život je nesmírná. Hlavním úkolem ledvin je udržování vodního hospodářství organismu a filtrování odpadové látky z krve do moči.

FILTROVÁNÍ A ČIŠTĚNÍ KRVE - představte si, že ledviny při své každodenní přesné činnosti dokáží "vyprat" denně 1500 až 2000litrů krve.

REGULACE VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ - ať již člověk přijímá jakékoli množství tekutin, ledviny se starají o to, aby jejich množství zůstávalo neměnné. Starají se o rovnováhu životně důležitých solí v těle, upravují tlak tělesné tekutiny a také se snaží udržovat v rovnováze hladinu zásad a kyselin. V případě, že by v organismu došlo k jeho překyselení kvůli dysfunkci ledvin, může to způsobit ochromení tělesných funkcí a tím zapříčinit nejrůznější druhy onemocnění. Obecně bychom mohli říci, že ledviny jsou obrovským kontrolním a korekčním zařízením.

LedvinySELHÁNÍ LEDVIN - vyskytují se dvě formy, a to akutní a chronická .
AKUTNÍ = snížená tvorba moče, slabost, nevolnost, rozsáhlé otoky těla i obličeje.

CHRONICkÁ = u případů neúspěšné léčené cukrovky, vysokého krevního tlaku, rozvíjí se pomalu a nenápadně. A když se objeví ledvinové kameny, člověk to pocítí na své kůži často velice bolestivě. Víte, že ledvinovou kolikou jsou muži postiženi 3x častěji než ženy? Příčina vzniku ledvinových kamenů není přesně známa, předpokládá se vliv chybného metabolismu vápníku.
 
FYTOTERAPIE - pijte brusinkovou šťávu. Díky své schopnosti okyselit moč je doporučována jako prevence i prostředek léčby ledvin. Čaj s diuretickým účinkem - červený jetel, plody jalovce, medvědice lékařské, kopřivy. Snižuje zánět ledvin a podporuje jejich hojení. Doporučené množství jsou 2-3šálky denně.

PREVENCE - pijte denně 8-10sklenic vody, aby se moč dostatečně zředila. Omezte čaj a kávu, tekutiny sycené oxidem uhličitým, omezte živočišné bílkoviny a sůl, zvyšte konzumaci ovoce, zeleniny, potravin bohatých na draslík, NE! redukčním dietám s vysokým příjmem bílkovin a nizským obsahem cukrů, příliš zatěžují ledviny, pěstujte fyzickou aktivitu, procházky nebo jízdu na kole, vyhýbejte se stresovým záležitostem. Neklaďte na sebe neúnosné nároky a uvědomte si, že se nemůžete zavděčit každému.

LÉČIVÝ DOTYK - velice pozitivně působí reflexní terapie nebo 10-15 minutové masaáže v oblasti zad. Nakapejte si na ruce růžový olej a masírujte oblast zad nahoru a dolů, až k bedrům a k pánvi. Reflexní plošky ledvin jsou umístěny uprostřed obou chodidel, abyste jej správně stimulovali, musíte na ně více přitlačit, neboť jsou, zrovna tak jako ledviny samotné, uloženy hlouběji.

MASÁŽ: reflexní plošky ledvin masírujte nejenom tlakem, ale také se při tomto tlaku na nich posunujte směrem zdola nahoru, směrem k prstům. Časový úsek masáže je asi dvě až tři minuty denně, a abyste docílili co největšího efektu, je zapotřebí tento časový limit rozdělit na jěkolik dílů. V případě závažnějšího poškození ledvin se masáži reflexních plošek tohoto orgánu věnujte i déle. Pravidelnou masáží receptoru ledvin dosáhnete jejich prokrvení a zlepšení jejich dunkce a to poznáte na barvě moči, která v průběhu jednoho až šesti týdnů změní svoji barvu i pach.  A teprve poté získáte jistotu, že dochází ke zlepšení jejich stavu.


Veru
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nertreba na ne kašľať
Obrázek uživatelky
profil
sú fakt vizitkou nášho sposobu života
Obrázek uživatelky
profil
dost dobrý článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles