8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přírodní prostředky na oslabenou imunitu – česnek, cibule a med

4. 11. 2011 | Péče o tělo
Česnek, cibule i med jsou vzácné dary přírody, které dodají pokrmům vynikající chuť i vůni. Bez cibule a česneku se téměř žádné slané jídlo neobejde, výborně chutná a také léčí. Stejně jako med, osladí nám život, je zdravý, chutný a při přípravě různých dobrot nepostradatelný.

Už od dob našich babiček nesměly tyto přírodní produkty chybět v žádné domácnosti. Byly používány jako všemocný lék proti mnoha nemocem, které nás trápí po celý rok. Hlavně na podzim a v zimě oceníme jejich léčivé účinky.

Česnek a jeho léčivé účinky

Česnek má silný protizánětlivý účinek. Chrání nás proti nachlazení, při onemocnění horních cest dýchacích a zánětu průdušek. Dobře působí při opakovaných angínách, při bolestech v krku. Usnadňuje vykašlávání, pomáhá při zahlenění. Svým velmi dobrým účinkem působí proti mnoha virům a bakteriím. Celkově zvyšuje odolnost organismu a desinfikuje trávicí soustavu. Působí dobře na krevní oběh, podílí se na snížení hladiny cholesterolu. Normalizuje vysoký a nízký tlak. Působí proti škodlivým bakteriím, které se nacházejí v tlustém střevě. Pokud chceme využít jeho léčivých účinků v jídlech, přidáváme ho až po dokončení vaření a odstavení ze sporáku. Přikryjeme pokličkou a necháme chvíli uležet. Tím si česnek zachová všechny potřebné vitamíny a nerostné látky, které jsou v něm obsažené.

Cibule a její léčivé účinky

Cibuli bylo vždy přisuzováno mnoho dobrých vlastností, odpradávna sloužila k léčení různých nemocí.
Léčivé účinky cibule se využívaly především k léčbě ledvin a močového měchýře. Také pěknou řádku let jako jediný lék proti vodnatelnosti. Cibulový sirup je znám dodnes. Připravuje se jednoduše. Cibuli nakrájíme nadrobno, prosypeme cukrem, nebo zalijeme medem až vypustí dostatek šťávy. Je výborný při  nachlazení, chrapotu a kašli. Pomáhá také léčit angínu. Působí dobře na cévy. Zabraňuje tvorbě sraženin a působí na snižování cholesterolu. Cibule se využívala nejen jako léčivý, ale také zkrášlující prostředek. Má výborné účinky na vlasy a také zpevňuje nehty.

Léčivé účinky medu

Med je výborná dobrota od včeliček. Dělíme ho podle původu na květový a lesní. Látky obsažené v medu působí protizánětlivě a léčivě. Podporuje obranyschopnost organismu. Pomáhá při nachlazení, kašli a chrapotu. Působí také dobře na kůži při kožních nemocech, bodnutí hmyzem. Je výborným prostředkem na nespavost a migrénu. Působí dobře na zažívací potíže a cévy. Upravuje vysoký krevní tlak a posiluje srdce.  Abychom zachovali v medu všechny léčivé látky, neměli bychom ho zahřívat nad 40°C.  Proto med není vhodný na tepelné úpravy při vyšších teplotách.

Česnek, cibule a med jsou nejlepší přírodní prostředky na obranyschopnost organismu.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
bych ráda znala recept s tou cibulí.
Obrázek uživatelky
profil
jak je to s tou cibulí?
Obrázek uživatelky
profil
jako vždy hezký článek....
Obrázek uživatelky
profil
a jak se to na ty vlasy dává?To se ta cibule povaří?A kolik?
Obrázek uživatelky
profil
zjednodušeně:
cibule se aplikuje na mastné vlasy,
pro lesk a oživení barvy,
doporučeje se i při vypadávání vlasů.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles