Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Snadno a rychle proti jarní únavě

13. 03. 2013 | Péče o tělo
Na jaře se odpočinutá příroda probouzí ze svého zimního snu a první sluneční paprsky dopadají na naše tváře.  Tělo i mysl nabírají na síle, hnáni vnitřními hodinami, které nekompromisně určují, že je čas žít! Tedy alespoň pro některé. Pro mnoho lidí představuje konec zimy období, kdy pociťují únavu a vyčerpání. Tento stav je přechodný a nejde o nic jiného než o jarní únavu. Našemu organizmu však můžeme snadno pomoci.  

Proč jsme unavení?

Existuje mnoho teorií, proč se právě na jaře objevuje neovladatelná únava. Odborníci se shodují v tom, že hlavní příčinou je složení stravy, nedostatek vitaminů, málo pobytu na čerstvém vzduchu, nedostatek slunce a koneckonců i pohodlný moderní styl života.

Jídelníček, vitaminy a přirozená očista

Snadno a rychle proti jarní únavěVelmi úzká je vazba mezi jarní únavou a složením stravy. Tělo v zimě dostalo zabrat a proto je potřeba mu ulevit. Přemíra bílkovin, vázaných na živočišné tuky, příliš mnoho cukru v domnění, že doplníme chybějící energii, káva a slazené nápoje, které organizmus překyselují a ve finále léky, které jsme užívali v době nemoci.

Jak z toho všeho ven?

Prvním krokem by měla být podpora funkce trávicí soustavy a pročištění organizmu. Hlavním orgánem detoxikace jsou játra. Ve střevech pak dochází ke vstřebávání důležitých živin, vitaminů a minerálů. Nefungují-li tyto orgány dobře, tělo strádá. Za nejlepší detoxikační prostředek se považuje Aloe vera a jejím užíváním podpoříme celou trávicí soustavu. Podporuje funkci jater, působí přímo na epiteliální výstelku střev a hladké svalstvo, usnadňuje vyprazdňování, čímž se organizmus rychleji zbavuje odpadních látek.

Význam Aloe vera je však mnohem širší. Na jaře bývá citelný nedostatek vitaminu C, který je náchylný na teplotní změny. Nejlepším zdrojem vitaminu C je čerstvá zelenina a ovoce. Aloe vera, která obsahuje minimálně 10% polysacharidů (rostlinných imunostimulátorů) ve svém obsahu, zvyšuje vstřebatelnost těchto vitaminů až o 200%! Pokud se tedy rozhodnete pro koupi výrobku z Aloe vera, hlavním měřítkem pro vaše rozhodnutí by měl být právě obsah polysacharidů. Navíc v tomto případě již mluvíme o lékárenské aloe vera, která je schopna garantovat farmaceutický standard a vždy stejnou kvalitu. Pro více informací se zeptejte svého lékárníka. 

Mezi další látky, nezbytné pro vyčerpané tělo, patří vitaminy A, B, stopové prvky zinek, selen, dále koenzym Q10, lecitin, omega kyseliny atd. Zapomínat bychom neměli ani na příjem tekutin. Základem jsou 2 – 3 litry denně, ale káva a černý čaj se do pitného režimu nepočítají.

Zdroj: Barnys


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !