Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyzrajte na sluníčko pomocí přírodních prostředků!

11. 07. 2009 | Péče o tělo

Každá, žena touží po krásné opálené pleti. Ochránit kůži před sluncem je velmi důležité. Silné sluneční záření urychluje stárnutí pokožky. Když si pleť spálíme od sluníčka, hrozí nám úpal i rakovina kůže. To všechno je následkem nerozumného opalování.

V obchodech můžeme koupit hodně krémů s UV filtry, které chrání pokožku před spálením. Stále častěji se ale vracíme k osvědčeným receptům našich babiček, které si pomocí rostlin z přírody  uměly vyrobit třeba takový olej na opalování a taky věděly, co pleti prospívá, třeba když si ji spálíme od sluníčka.

Olej z vlašských ořechů

Do skleněné láhve dáme 5 velkých rozpůlených vlašských ořechů a zalijeme ½ litrem olivového oleje. Láhev necháme stát na slunném místě po dobu třech týdnů. Tento ořechový olej používáme při pobytu na slunci.

Vyzrajte na sluníčko pomocí přírodních prostředků!Dlouhotrvající opálení

Nahnědlou pokožku z dovolené si udržíme déle, když jí budeme denně natírat karotkovou šťávou.

Když si pleť spálíme…

Na chladící a zklidňující masku použijeme tři čerstvé jahody, které rozmačkáme a přidáme kapku citrónové šťávy. Necháme působit na obličeji asi ¼ hodiny. Pozor! U některých lidí mohou jahody vyvolat alergickou reakci!

Podmáslím nebo studeným heřmánkovým čajem nasáklé tampony k potírání rovněž zmírňují sluneční úpal. Necháme působit ½ hodiny.

Dále nám pomůže maska z papáji - skvěle zmírní následky silného opálení na slunci: Papáju rozmačkáme, naneseme na pokožku a necháme působit 10 minut. Pak vše umyjeme vlažnou vodou.

Na spálenou pokožku od slunce je dobrý i tvarohový obklad: 4 polévkové lžíce plnotučného tvarohu se smíchá s mlékem, tak aby se směs dobře roztírala na pokožku, tvarohem potřeme lněné plátno, které přikládáme na spálená místa, dokud chladí. Pak je obnovíme.

Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
spáleniny od vody, trouby, žehličky, slunce se dají léčit medem. Má ho doma každý. Sice štípe, ale vyléčí brzy, velké spáleniny třebas až za dva dny, ale je bez následků, Já sama někdy záda od slunce přeženu, že léčím i dva dny. Ale pomůže.
Obrázek uživatelky
profil
škoda, že jsem si to nepřečetla dřív, spálila jsem se a teď se mi to loupe :(. Vypadám jako bych byla nějak nemocná :D...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles