Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásnější a zdravější z páry

31. 05. 2009 | Péče o tělo

Napaření tváře je při pěstování krásy, ale také při prochlazení, starý a osvědčený domácí prostředek. Parní koupel prospívá naši pleti a zároveň ji čistí.

Než začneme pleť napařovat, je důležité ji důkladně očistit pleťovou vodou, aby pleť byl při napařování čistá.  Hlavu nad nádobou přikryjeme osuškou, ale tak, aby pára mohla působit.

Příprava napařovacího výluhu

Tři hrsti bylinek dáme do větší nádoby, zalijeme dostatečným množstvím vřelé vody.  Abychom si nezničily účes, tak si dáme na hlavu koupací čepici, nebo šátek.  Když dáváme přes hlavu a nádobu osušku, musíme to udělat tak aby nevznikl uzavřený poklop, protože pára musí trochu unikat.

Krásnější a zdravější  z páryTipy pro použití

Vlhkost pro suchou pokožku
Suchou pleť dobře provlhčí, napaření tváře heřmánkem nebo lipovým květem. Napařování by nemělo trvat déle než dvě minuty.

Dobrá pomoc pro mastnou pleť
Kromě heřmánku je také vhodná šalvěj, nebo lžíce extraktu z arniky.

Uhry se dají lépe odstranit
Uhry lépe odstraníme na změkčené napařené pleti. Na ukazováček si namotáme papírový ubrousek, a černé tečky se snažíme lehkým tlakem vytlačit.  Dlouho však nevytlačujeme, aby nám na obličeji nevznikl zánět.

Napařování při prochlazení
Při prochlazení používáme  na napařování heřmánek, malou lžíci eukalyptového oleje nebo  smrkové jehličí. Při tomto napařování léčivou párou se nad nádobou přikryjeme osuškou tak, aby pára neunikala. Pára se má inhalovat asi půl hodiny.

Po napaření pleti se musíme dobře osušit v žádném případě nesedat někde do průvanu a nechodit ven.

Krásná a zdravá pleť je základem krásy člověka v každém věku.

Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Článek je zajímavý a jen k němu upřesním, že autorka cituje z knihy Rok s Evou od J. Hamzy z roku 1984. Je to úžasná kniha, která je aktuální i po těch letech a všem ji doporučuji.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pripomína to saunu
Obrázek uživatelky
profil
napařování je určitě dobrá věc, jenomže to je stále jedno a to samé. Mít čas jít na jehličí, dělat si páru z heřmánku, také se pro něj musí někam zajít. Myslím si, že dnes lidé nemají na vše, aby si šli koupit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles