Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zima s antibiotiky

6. 11. 2008 | Nemoci
Zima už je za dveřmi a všichni se snažíme více opatrovat, abychom nenastydli a nemuseli ulehnout. Vitamíny v jakékoliv podobě by měla využívat většina z nás víc než jindy. Opomíjeny by neměly být ani další doplňky stravy, například takové, které obsahují „živé bakterie“. Ty totiž napomáhají k posílení imunitního systému, zbavují nás nepříjemných následků střevních infekcí a důsledků léčby antibiotiky.

Rýmy, chřipky či angíny přicházejí se sychravým počasím, které je zrovna za okny. Pracovní povinnosti, starost o domácnost a děti tak, aby vše klaplo, nás vyčerpávají, někdy až stresují.
Mnozí v našem okolí začínají být nachlazeni, kýchají, kašlou. Snaha vyhnout se virové nákaze je ale neúspěšná a vy uleháte. Antibiotika zaberou rychle, dostanete se z „nejhoršího“. I když vyčerpáni, máte pocit že jsme vše zvládli, opak je ale pravdou. Rychlé uzdravování je sice příjemné, přitom ale netušíte, že ve vašich střevech pravděpodobně dochází k pravému opaku.

Zima s antibiotikyMikroflóra

Antibiotika likvidují i potřebné bakterie, které jsou pro vaše tělo nezbytné a jsou součástí tzv. vaší střevní mikroflóry. Do tlustého střeva se dostanou při běžném procesu trávení a vstřebávání. Hovoříme o bakteriích, které mají např. trávit zbytky jídla a vytvářet vitamín K, jenž je významný pro srážení krve. Užíváním některých léků se sice hubí choroboplodné zárodky způsobující nemoc, ale ničí se i mikroflóra. Střeva a prostor kolem nich je jedinečný, a to hned z několika důvodů. Obsahují velké množství různých druhů bakterií. Střevní bakterie nepotřebují ke svému životu vzduch,většina jich existuje v harmonii s lidským organismem a prospívá zdraví. Narušit prospěšnou rovnováhu mohou ale mikroorganismy, které svým přemnožením způsobí nejrůznější trávicí obtíže.

„Většina z nás si myslí, že dobráním antibiotik vše končí,“ říká MUDr. Pavel Šusta, praktický lékař. „Je to však omyl. Doplněk stravy je vhodné brát už v průběhu nemoci, aby naše tělo dosáhlo stavu jako před onemocněním co nejdříve. Nejlepší samozřejmě je doplněk stravy využívat celoročně.“ Přesto, že máte pocit že vás nic nebolí a cítíte se v pořádku, vaše střevní mikroflóra zdravá být nemusí.
Mluvíme zde hlavně o probiotikách a prebiotikách. Jedná se o živé kultury prospěšných bakterií a látek k množení těchto užitečných střevních bakterií. Tedy přesně to co nabízí novinka na trhu – Linex Forte, doplněk stravy od společnosti Sandoz.
 

Doba dávno minulá

Naše tělesná schránka se za posledních 30 let změnila. Jedná se především o větší výskyt civilizačních chorob – cukrovka, dna, bolesti hlavy a v neposlední řadě o onemocnění střev. Trávicí ústrojí je přitom jedna z nejdůležitějších součástí našeho organismu. Naši rodiče doplňky stravy neměli a nepotřebovali je z jednoduchých důvodů. Složení stravy bylo jiné, převažovaly sacharidy a vláknin, bílkovin a tuku byl nedostatek. Na základě těchto látek ve střevech probíhalo méně hnilobných a kvasných procesů.

Víme, co je dobré

Ruku v ruce s nemocemi, které naši planetu „potkávají“, jde také výzkum, který přináší nové nejen léky, ale i další produkty prospěšné našemu zdraví.
Vyvážená kombinace probiotik pomáhá při a po braní antibiotik k rychlejšímu obnovení a vytvoření optimálního stavu organismu. Pomůže vás dát opět do „rovnováhy“ i při stresu či konzumaci alkoholu.


Zdroj: Linex Forte

Hana Houbičková
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jeden jogurt denně!!!???SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles