8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zlepšete svůj zrak se samozabarvovacími skly

23. 05. 2010 | Péče o tělo

Většina z nás ví, že slunce škodí naší pokožce. Málokdo si ale uvědomuje, že slunce může také významně poškodit náš zrak. Všichni, kdo nosí dioptrické brýle, se často potýkají s problémem, že musí používat jedny brýle pro nošení v místnosti a další pro pobyt na slunci. Tento problém řeší speciální samozabarvovací skla, které se rychle přizpůsobí intenzitě slunečního svitu a prostředí. Dnes už tedy stačí mít jen jedny brýle.

Samozabarvovací čočky se doporučují pro každého, kdo chce vidět lépe dnes a chránit zdraví svých očí do budoucnosti. „Tato skla jsou dokonalou volbou pro každého, kdo používá běžné čiré čočky a chce si dopřát vizuální komfort a ochranu očí za každého světla,“ říká optometristka Pavla Vedralová Linhartová. „Při nošení v interiéru a při umělém osvětlení jsou tyto čočky čiré jako ty klasické. Venku vlivem UV záření ztmavnou až na úroveň slunečních brýlí. Přitom spolehlivě chrání zrak před škodlivými ultrafialovými paprsky,“ dodává.

Pokud si navíc necháte u optika zhotovit antireflexní úpravu, která sráží odlesky zrcadlení, dosahují tato skla 95 % propustnosti světla. Proto zlepšují kontrast a vy s nimi vidíte mnohem lépe a zároveň pocítíte menší únavu očí. 

Samozabarvovací skla jsou vhodná i pro děti. Protože oční čočky nejsou u malých dětí ještě plně vyvinuty a propouští do oka více UV záření, jsou děti náchylnější k možným škodlivým účinkům UV paprsků než dospělí. Samozabarvovací brýlové čočky tak zadrží 100 % UVA i UVB záření.

Samozabarovací brýle se dají nosit po celý den. Tato speciální skla jsou k dostání v široké škále provedení. Můžete je použít u jednoohniskových, bifokálních nebo multifokálních a použít se dají do jakékoliv brýlové obruby. Vybrat si můžete ze standardních nebo vysokoindexových či nerozbitných materiálů v šedé nebo hnědé barvě. Volit můžete také mezi sklem a plastem, přičemž platí, že plastová skla se zabarvují více.


Zdroj fota: Optika Čivice


Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Neříká se tomu taky heliovary!?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles