8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lázně Nimnica - minerální perla Slovenska

25. 10. 2011 | Evropa
Lázně Nimnica patří mezi nejmladší slovenské lázně. Svůj provoz zahájily  v r. 1959. Nacházejí se v údolí řeky Váh, nad Nosickou vodní nádrží zvanou Přehrada mládeže, která je rekreační oblastí s možností vodních sportů a rybolovu. V letní sezóně se pořádají plavby výletních lodí po přehradě.

Nacházejí se zde prameny alkalických kyselek. Minerální voda obsahuje prvky jako draslík, hořčík, chlor, jód, vápník, železo, oxid uhličitý. Využívají se na pitnou i inhalační léčbu  i na vanové uhličité koupele. V lázních se léčí nemoci onkologické, nemoci dýchacích cest, nemoci oběhového a zažívacího ústrojí, nemoci nervové a pohybového ústrojí, nemoci z poruch látkové výměny a ženské nemoci. Ubytování je zajištěno v lázeňských domech I. a II.
kategorie a v apartmánech.

LD jsou rozmístěny v lázeňském lesoparku a nabízejí několik druhů pobytů jako je léčebný, regenerační, relaxační, seniorský, víkendový. Areál lázní tvoří pouze LD, což je zárukou nerušeného léčebného pobytu. Poloha lázní Nimnica je díky rozmanitosti svého povrchu ideálním místem pro turistiku a   cykloturistiku. Překrásné okolí lázní přímo láká návštěvníky na vycházky a výlety do okolí.

Blízký salaš nabízí typické sýrové výrobky, celá oblast je známa jako houbařská oblast. V zimním období je možnost lyžování v lyžařských střediscích Čertov, Mojtín a jiné. Ze zajímavých míst v okolí lázní vzpomenu město Púchov, kde se nachází muzeum kol, Lednické Rovne - muzeum skla, Považský hrad, Súľov, Rajecká Lesná. Turisticky vyhledávanou
přírodní atrakcí je nejužší kánon na Slovensku - Manínska soutěska, která se vyznačuje vzácnou faunou a florou, jakož i bizarními skalními formami. Úzkou dolinu Manínský potok svírají skalní stěny, místy vysoké  400 m. Šířka nejužších míst sotva stačí na průjezd autobusu.

Rajecká Lesná je známa Slovensku Betlémem. Každý návštěvník ze Slovenska zde najde kus svého domova,  jeho historii a tradici. Spolu je tu rozmístěno kolem 300 postaviček, přibližně polovina se pohybuje.

Slovenský Betlém -  umělecké dílo řezbáře Jozefa Pekara - je  Slovensko jako na dlani. Navzdory krátké existenci nimnických zřídel mají pověst minerálních pramenů vzácných léčivých vlastností.

Vilka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dík, to jsem v životě neslyšela Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kúsoček od nich bývám abešte som tam nebola.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkná pozvánka do slovenských lázní. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Áno je to blízko Rajeckých Teplíc,Bethelem sa naozaj oplatí navštíviť Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkNimnici neznám..musím mrknout na mapu..byli jsme v Rajeckých Teplicích...to by mohlo být blízkoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles