8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Houbová exploze

20. 01. 2012 | Vaše příběhy
Houbová sezóna byla mimořádně úspěšná, a tak jsme si často dopřávali oblíbenou smaženici, hovězí na houbách, obalované řízečky a další kulinářské dobrůtky, které se dají z hub vytvořit. Když jsme už byli hříbečků a lišek plní, chystala jsem je na sušení a zavařování. Zavařuju je nejraději s feferonkou, aby byly pěkně pikantní, to je potom něco třeba po večírku, když si chcete spravit chuť.

Na zavaření jsem měla zvlášť opatrované malinké krásné hříbečky, takové jednohubky se sametovými hlavičkami. Připravila jsem houby do sklenic a ve velkém hrnci dala na sporák. Než budou houby zavařené, bude potřeba ve sklepě nachystat regály na novou várku. Rychle jsem se dala do práce a třídila staré zásoby, které ještě zbyly z loňské úrody - jahody, broskve a angrešt. Jenže jsem se do toho tak zabrala, že jsem ztratila pojem o čase a úplně zapomněla na houby na sporáku.

Police jsem měla už připravené a po cestě ze sklepa jsem ještě pro něco odběhla do komory a vtom se ozvala rána, která zněla jako výbuch, nebo hrom při bouřce. Vůbec se nedalo poznat, odkud ta rána přišla. První, co mě napadlo, bylo, že spadl bojler, který nám ten týden namontovali. Jen jsem si tu hrůzu představila, tak jsem měla husí kůži a plížila jsem se do koupelny. Rozhlížela jsem se po koupelně, ale tam bylo všechno na svém místě, co to tedy bylo? Jdu nazpátek a chodbou do kuchyně, kde jsem na zemi viděla droboučké střepy. Bála jsem se zvednout oči od země, a potom, co jsem viděla, jsem byla v šoku. Víčka ze zavařovaček vyletěly do stropu a zůstala po nich vyražená kolečka. Houby se rozletěly po celé kuchyni a visely ze stropu a ze zdí jako malé lístečky. Teď bych ten výjev přirovnala k maskáčovému vojenskému stanu.

Dlouho jsem dávala kuchyň do pořádku, ale chtělo to ještě vymalovat. Jeden nátěr byl málo, teprve při třetí vrstvě byla kuchyně bez houbového nádechu. Při gruntování se mi honilo hlavou, jaké jsem měla štěstí, že jsem zrovna, když se to stalo, nebyla u sporáku. Zavařené houby jsme sice neměli, ale na zimu jsem nějaké usušila a na vánočního kubu to stačilo.

setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Setuzy, tobě se to stalo s hříbky,bylo jich škoda a měla jsi práci s úklidem, ale děvčata mají pravdu,moc jsi toho chtěla stihnout...já neuklízela ani nezavařovala,ale dala jsem do lednice sklínku zavíčkovanou s drceným ovocem-rybíz-josta-angrešt...a druhý den otevřela a bylo vymalováno....
Přeji Ti hodně úspěchů ve sbírání a zavařování hub...jsem taky houbařka a těším se na houbaření...a feferonku vyzkouším..díky..
PS: Ale budu hlídat...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Niečo podobné sa už asi stalo každej gazdinke.
Dievčatá, to máme zato, že sme príliž pracovité a chceme všetko stihnúť naraz.
Ale keďže všetko zlé je na niečo dobré, aspoň ste mali čerstvo vymaľovanú kuchyňu.
Obrázek uživatelky
profil
to si viem živo predstaviť, mne sa takáto nehoda prihodila s čučoriedkami - tiež som našťastie nebola v kuchyni Smajlík
Vždy som mávala steny na bielo, vtedy sme však museli vymaľovať farebne, dokonca s valčekovým vzorom.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles