8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jen okamžik!

17. 01. 2012 | Vaše příběhy
Ano, jak už tomu většinou bývá, v případě, kdy je hlavním aktérem malé, neposedné dítko, většinou stačí jen okamžik nepozornosti k tomu, aby se stalo velké neštěstí.

Ani mně se nevyhnulo drama, v podobě úrazu naší tehdy 11měsíční dcery. Dcerka byla drobná, tudíž první krůčky povznesly její tělíčko do výšky již v 10. měsíci věku a během chvilky se leč vrávoravě, ale úspěšně pustila do chůze na kratší vzdálenosti.

Věděla jsem, že největší nebezpečí pro ni představují ostré rohy nábytku, proto jsem vše oblepila lepicí páskou s molitanem, aby v případě pádu nedošlo k vážnějšímu zranění, ale i přesto si ta naše malá neposeda dokázala nemile ublížit. Ve chvíli, kdy jsem odběhla do kuchyně vypnout plotýnky, rozeběhla se za mnou, klopýtla, spadla na hranu pootevřených dveří a rozrazila si hlavičku. V ten okamžik pro mě nastalo neuvěřitelné drama, dcerka plakala a plakala, krev se jí z hlavičky řinula a já jako maminka prvního dítka nevěděla, co si počít. Největší strach jsem měla, aby si nikterak neublížila v místech, kde ještě přeci jen neměla úplně napevno srostlou hlavičku. Rychle jsem přivolala manžela a bez dodržení předepsané rychlosti jsme ujížděli do okresní nemocnice na pohotovost.
Rentgenové vyšetření naštěstí hlubší poranění vyloučilo, trhlinku spravily dva stehy, ale i přesto jsme s dcerou musely v nemocnici zůstat na pozorování, jelikož utrpěla i slabší otřes mozku.

Od té chvíle jsem ji z očí už nespustila, když si uvědomím, že tato nehoda mohla dopadnout zdaleka hůř, je mi ještě dnes, a to je to už dva roky, do breku. Proto nechápu rodiče, které své děti nechávají samotné doma nebo si říkají, že stát se přeci nic nemůže.

Neštěstí přeci nechodí po horách, ale po lidech!


Ejmik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Když byl synovi rok a půl tak se honil se svou téměř o 6 let starší sestřenicí a spadl na roh postele. Kdyby se tehdy udeřil o malý kousek jinam tak to bylo do oka a na druhou stranu do spánku. Naštěstí z toho měl jen pěkný monokl a dodnes jizvičku. Dnes je mu 7let, ale hrůzou trnu pořád když vidím co vymýšlí za lumpárny. Naposledy minulý týden na plavání. Stál na kraji bazénu a skočil do něj tak "šikovně", že si málem rozsekl bradu o hranu bazénu kterou měl po pravé ruce. Myslím že tehdy zatrnulo nejen ve mně, ale i v paní plavčici.
Obrázek uživatelky
profil
Stačí jen okamžik a neštěstí je tu hned.
Když byl náš Martin malý, tak rozmáčkl vánoční ozdobu (to jsem tam byli také oba)a kousek střípku mu vlítl do oka, tak honem na pohotovost a tam mu střípek vyndali a bylo to dobré
Obrázek uživatelky
profil
Deti sú živé a neposedné a aj pri sebelepšej starostlivosti a snahe ochrániť ich pred nebezpečenstvom sa stane, že si niečo vykonajú.
Myslím, že viac sa vtedy zľakne rodič, ako dieťa.
Obrázek uživatelky
profil
Naprosto s Tebou souhlasím. Děti bez dozoru, to je vždycky blíž katastrofě. I když ani já jsem neuhlídala svého chlapečka a taky šlo jen o vteřinu.
Vrátili jsme se ze školní besídky a chtěli jsme se kouknout, jak se nám to podařilo nahrát na video. Uvařili jsme si kávu a chystali kazetu do videa. Mladšímu klukovi byly tenkrát dva roky a teprve začínal chodit. Seděl manželovi na klíně a ve vteřině mu seskočil z klína a strčil ruku do hrnku s kávou. Křičel a křičel, ale ruku nechal hrníčku. Vytáhli jsme ji, začali ledovat a jeli na pohotovost. Než jsme dojeli do nemocnice, měl ručičku už samý puchýř. Vysvětlila jsem doktorovi situaci a že jsme to celou dobu měli pod studeným obkladem. Doktor na to: Všechno jste udělali dobře, jen to kafe si raději příště zamíchejte lžičkou.
Jezdila jsem s ním každý den na převazy a bylo mi ho hrozně líto. A taky to byla jen vteřina a byli jsme u něj dva dospělí a neuhlídali jsme.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles