8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Křečové žíly a sport: Jaký sport je nejvhodnější, pokud vás křečové žíly trápí?

5. 01. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Křečové žíly jsou nejen estetickým problémem, v pokročilé fázi mohou být bolestivé a mít další nepříjemné projevy například v podobě bércových vředů. Pravidelné sportování je jednou z nejlepších cest, jak křečovým žilám předcházet nebo zbrzdit jejich rozvoj. Ne každý sport je ale vhodný.



Aktivní pohyb jako nejlepší prevence


Ačkoli jsou křečové žíly onemocněním do jisté míry dědičným, můžete riziko jejich vzniku omezit správnou prevencí. Riziko křečových žil klesá při dodržování všech zásad zdravého životního stylu – vyvážená strava, pravidelný pohyb. Vhodný pohyb posiluje váš cévní systém, prokrvují se všechny tkáně. Právě absencí pohybu (ať už při práci celý den sedíte, nebo stojíte) si totiž křečové žíly doslova přivoláváte.

Ke zhoršení stavu ale mohou přispět i silové a fyzicky náročné sporty, například posilování, bojové sporty nebo třeba gymnastika, squash či lyžování. Vyhýbat byste se měli všem aktivitám, při kterých se celé tělo neúměrně zatíná a svaly jsou přetěžovány. Které aktivity jsou naopak vhodné?

Zdroj foto: PxHere

Křečové žíly a sport: Jaký sport je nejvhodnější, pokud vás křečové žíly trápí?

Plavání je nejlepší volbou


Plavání je pokládáno za pravděpodobně vůbec nejlepší sport pro všechny, které křečové žíly trápí. Jde o aktivitu, která prospívá vašemu kardiovaskulárnímu systému. Dlouhodobé plavání je uklidňující a zároveň přiměřeně náročné. Navíc se při něm aktivně zapojují nohy, aniž byste je zatěžovaly nadměrnou vahou a tlakem.
Jestliže tedy chcete s křečovými žílami zatočit, pořiďte si permanentku na plavecký stadion.

Jízda na kole


Také ježdění na kole nohy příliš nezatěžuje, zároveň se ale krásně prodýcháte a prokrvíte všechny tkáně. Spíše než rychlým sprintům nebo náročnému ježdění do kopců byste se měli soustředit na delší rovinaté trasy, které projedete přiměřeným tempem.

Dlouhé procházky


Chůze je pro naše tělo nejpřirozenějším pohybem. Jestliže je tedy pro vás typický sedavý styl života, měli byste je zařadit do svého repertoáru. Každý den se snažte chodit alespoň hodinu denně. Můžete buď zařadit kratší ranní a večerní procházky, nebo jednu delší odpolední. I v tomto případě platí, že pravidelnost a přiměřené tempo vítězí. Není dobré celý týden vysedávat a následně strávit celý víkend na dlouhých turistických trasách.

Běžky


Sjezdové lyžování nebo snowboarding k vhodným aktivitám nepatří. To neznamená, že v zimě žádný sport nenajdete. Třeba běh na lyžích je rovněž sportem, který je při křečových žilách vřele doporučován. Přednost dejte klasickému stylu ve stopě. I v tomto případě pak platí, že byste měli zvolit přiměřené tempo a strávit na běžkách minimálně několik desítek minut.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lukáš Jirsa

Copywriter

Copywriter s očima pro SEO, který se copywritingem živí od roku 2017. Potřeby klienta jsou pro něj zásadní a proto mají jeho texty hloubku a smysl. Některé texty můžete najít na webu produktvdetailu.cz.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !