8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maléry v kuchyni aneb nikdo není dokonalý

20. 12. 2011 | Vaše příběhy

Musím začít od začátku. Otec mi zemřel, když mi bylo osm let a maminka se rozhodla, že se už nikdy nevdá a tak jsme spolu žily samy. Od jara do podzimu pracovala v lese a já ji přes den téměř neviděla. Každé ráno jsem si na lístečku přečetla, co mám nakoupit a co udělat.

Moc velkou radost jsem z toho neměla, ale postupem času jsem se naučila všechny domácí práce včetně vaření. Hodilo se mi to v době, kdy jsem se zamilovala do svého nynějšího manžela. Jeho rodiče odjeli na dovolenou k moři a on mi nabídl, abych se o něj po tu dobu starala. Až po letech přiznal, že si testoval moje kuchařské umění. Když jsme se potom vzali, byla pro mě  domácnost hračkou. Přesto se mi povedlo pár trapasů, kterým se dnes už směju.

Objednala jsem se třeba ke kadeřnici na tehdejší hit trvalou, ale měla jsem ještě chuť na kávu. Postavila jsem na sporák hliníkovou konvici s vodou a zapnula plyn. Jenže můj zrak padnul na hodiny a zjistila jsem, že už mám sedět na kadeřnickém křesle. Rychle jsem popadla kabát a upalovala. Trvalá nezůstala svému názvu nic dlužná, seděla jsem tam tři hodiny. Už při vchodu do domu mě uhodil do nosu nepříjemný zápach a dým. Voda na kávu vyvařená, konvice zralá do popelnice, ještě že nezhasl plamen a neunikal propanbutan. Zápach jsme větrali hodně dlouho.

Podruhé jsem dala do trouby péct úzkoprofilové jehněčí. Dalo mi dost práce ho sehnat, ale měla jsem radost, že tím manžela potěším. Zároveň jsem vařila polévku a tu jsem chtěla vylepšit čerstvou petrželkou. Při cestě zahradou mi padl zrak na skalku a napadlo mě, že by nebylo špatné ji trochu zvětšit. Od nápadu nebylo daleko k činu. Závěr?  Skalka krásná, z masa malinkatý škvarek, kuchyň plná dýmu, pekáč do sběru.

A to už nemluvím o bramboračce, ve které byly snad všechny druhy zeleniny kromě brambor.

Pokud se mým dnes už dospělým dcerám v kuchyni něco nepovedlo, pobavila jsem je svými trapasy, alespoň je na co vzpomínat. Ale jedno poučení jsem si do dalšího života odnesla. Nikdy nedělám dvě práce najednou, nevyplácí se to / alespoň mně ne/.

 

Autor:datura

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já zase zapomínám na vejceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
občas taky jdu na zahradu a vaříííím...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík že jsem v tom sama, pobavila jsi mě a taky trochu potěšila , že jsi taky od začátku nebyla " paní dokonalá", a chlapi vůbec netuší, co domácnost obnáší ....SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hovorí sa, že aj najlepšej kuchárke z hrnca vykypí. Veď to by ani nebolo "normálne", keby sa občas nejaký ten malér v kuchyni nestal.
Obrázek uživatelky
profil
Hezkýýý,Smajlík koukám, že si jsme podobné, taky mám stejné maléry, ale dokonalá jsem ve vaření šlupek z brm. pro slepice, v trošce vody je dám na plotnu na ,, 2-3 min,,a pak se někde zapomenu, při návratu je v bytě nepředstavitelný smrad a hlavně modrý dým, rodina když se později vrací domů tak zase zdrhá se slovy ,,Áááá máááminka opět vyháněla ďábla šlupkami,,
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles