Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejen naše pleť, také náš úsměv stárne

17. 05. 2010 | Péče o tělo

Jak léta běží, trávíme každodenně stále víc času snahami o zachování mladistvého a upraveného vzhledu. Přesto jako bychom zapomínaly, že zub času nezanechává stopy jen na naší pleti nebo na barvě našich vlasů, ale také na našem úsměvu, zejména na zubech.

Jen 12 % českých žen ve věku přes 40 let považuje péči o zuby za součást své každodenní péče o zevnějšek, třebaže jsou ochotny utrácet za výrobky odstraňující následky věku ve všech ostatních oblastech.

K tomuto zjištění dospěla nedávno provedená studie, která také ukázala, že si 77 % respondentek čistí zuby dvakrát denně a 29 % z nich vyměňuje zubní kartáček každý měsíc nebo každé dva měsíce. 37 % respondentek však trpí výskytem zubního kamene, o 1 % víc jich má přecitlivělé zuby. Stejné množství respondentek trpí krvácením dásní nebo žloutnutím zubů. Není překvapivé, že 42 % respondentek trpí dokonce vážnějšími problémy, jako jsou záněty dásní a obnažování zubních krčků.

Všechny tyto údaje naznačují, že si nečistíme zuby správným způsobem, nebo správnou zubní pastou. Problémy se ještě zhoršují po čtyřicítce, kdy může nedostatečná hygiena ústní dutiny vést nejen k zubnímu kazu, ale také k rozvoji onemocnění zubů a dásní (např. zubní kámen, záněty dásní, obnažování zubních krčků), což ovlivňuje zdravotní stav celého těla.

Tyto nemoci nás nepřepadají nečekaně, ale vyvíjejí se po delší časové období. Jakmile rozpoznáte varovné příznaky, máte tedy ještě nějaký čas situaci řešit. Mezi pětici nejčastějších známek stárnutí zubů a dásní patří: úbytek dásní, eroze zubní skloviny, ztráta bělosti zubů, zánět dásní a přecitlivělost zubů. Zubní sklovina a tkáně dásní také podléhají stárnutí a ustupování dásní je dlouhodobý proces, který může přetrvávat mnoho let. Eroze je nevratné zeslabování vrstvy zubní skloviny, zatímco důvody zabarvování zubů většinou spočívají v tom, co jíme a pijeme. Přecitlivělost dásní a zubů patří k nejčastějším příznakům projevujícím se u dospělé populace.

Dnes už máme k dispozici řadu nástrojů prevence stárnutí zubů a dásní, které pomáhají se zmíněnými 5 znaky bojovat a chránit zuby a dásně. Samozřejmostí je dbát na dostatečnou ústní hygienu, a to bez ohledu na věk. Tedy čistit si zuby alespoň 2x denně, nejlépe však po každém jídle a používat vhodnou zubní pastu a zubní kartáček. Ty můžeme dopnit ještě ústní vodou, zubní nití či mezizubním kartáčkem. Neméně důležitou součástí by měly být pravidelné kontroly u zubního lékaře, který může počínající problémy včas odhalit.

 

Zdroj: Signal

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajimavy clanek, je pravda ze usmev je jedna z nejdulezitejsich veci na nas, ktera nam vytvari osobni vizitku. Damy, cisteme si casto a spravne zoubky Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles