Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Seznam svatebních hostů

2. 01. 2009 | Užitečné rady

Dříve (a v současné době ještě na venkově) bývaly velké svatby otázkou prestiže. V poslední době se počet hostů řídí zejména finančními možnostmi.

 

Nejlepší je sestavit si seznam osob, které chcete na své svatbě mít. Škrtat se dá vždycky. V první řadě budou na seznamu nejbližší rodinní příslušníci nevěsty a ženicha: otec, matka, sourozenci i se svými partnery a dětmi. Dalšími v pořadí by měli být prarodiče, dále strýcové a tety, bratranci a sestřenice, také kmotr a kmotra. Samozřejmostí je pozvat svědky i s partnerem, v případě církevní svatby i faráře.

 

Otázkou poté zůstává, koho dalšího na svatbu pozvat, a kde se seznam pozvaných osob zastaví. Nejprve si ženich a nevěsta rozmyslí, co pro něj ten který člověk v okolí znamená. Oba seznamy se potom společně proberou, prodiskutují a ev. zredukují. V případě, že svatbu financují rodiče, měli by o počtu hostů rozhodovat i oni s přihlédnutím k Vašim představám.

Rozumí se samo sebou, že každý ze snoubenců má nárok na stejný počet hostů, nicméně má-li jeden z partnerů širší okruh příbuzných nebo přátel než ten druhý, lze se domluvit na kompromisu, pokud ovšem jsou partnerovi navržené osoby sympatické (přece se nechcete celý večer dívat na lehce nakyslý obličej svého partnera jenom proto, že jste musel mít na hostině příbuzného přes páté koleno, kterého partner opravdu, ale opravdu nemá rád...).

 

Seznam hostů nemusí být konečný, nicméně samozřejmě v době rozesílání svatebních oznámení, která většinou obsahují i pozvánky ke svatebnímu stolu, by už měl být definitivní. Také ne všichni pozvaní se budou moci zúčastnit, proto můžete mít nějaké "náhradníky", kteří by mohli v případě potřeby doplnit seznam.

 

Poznamenejte si ke každému jménu, jakým způsobem bude dotyčný pozván a jakou formou by měl potvrdit účast na svatbě. Jen tak si udržíte přehled a budete mít jistotu, že na svatbu dorazí předpokládaný počet hostů.

 

Zdroj: Svatba.cz

DanielkaZ

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ak je aj velmi dlhý...je čo robiť
Obrázek uživatelky
profil
aranzovani.....i obradu, nadherna predstava
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles