8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Srdce - nejpoužívanější symbol

11. 02. 2012 | Zajímavosti
Od pradávna srdce vnímáme jako symbol lásky a zamilovanosti. S tím souvisí většina obrázků v sytě červené barvě. Láska sídlí v srdci aneb láska prochází srdcem či nechal u ní srdce své. Srdeční záležitost se obvykle týká mimořádně blízké osoby. Do symboliky srdce můžeme zahrnout přátelství, mateřskou lásku, projev citů a náklonnosti různého charakteru, milostné pouto, symbol odvahy, do kterého člověk vložil svoji veškerou fyzickou a psychickou energii. Symbol srdce může sloužit jako ozdoba nebo upomínka na nějakou osobu.

Jeden z nejkrásnějších svátků lásky sv. Valentýn se pomalinku blíží. Při této příležitosti si dávají zamilované dvojice milé dárečky, kterými vyjadřují svou lásku a spokojenost ve vztahu. Srdíčko k srdíčku, láska k lásce. Tento červený symbol prozáří váš vztah a je vhodným dárkem pro všechny zamilované.

Srdce darované z lásky

Obrázek srdíčka se dá použít nejen ke svátku zamilovaných, ale také k narozeninám, jmeninám a jiným gratulacím. Například Den matek. Srdce vyjadřuje nejen lásku, ale také něžnost, pravdu a životní energii. 14. února můžete překvapit své nejmilejší malou pozorností od srdce. Úžasná kytice se srdíčky. Květina je milým dárkem na sv.Valentýna. Jedna růže řekne víc, než tisíc slov! Řezané i hrnkové květiny ozdobíme pěknými dekoracemi se srdíčky. Růže, které vložíme do vázy, ozdobíme girlandou ze saténové stužky s nalepenými papírovými srdíčky.

Milým dárkem může být také růžová papírová krabička ve tvaru srdce, kterou vyložíme alobalem, dovnitř umístíme aranžovací hmotu a zapícháme do něj zkrácené růže. Můžeme ještě udělat z růžového papíru ucho a vznikne nám košíček ve tvaru srdce. Na dárek nakonec připevníme  mini přáníčko ve tvaru srdce s vyznáním. Pro romantickou valentýnskou večeři při svíčkách si můžete ozdobit sklenice i svícny srdíčky, které si uděláte z dekoračního drátu, který vytvarujete ve tvaru srdce, nebo z tvrdého kartonu. Srdíčka můžete obmotat saténovou červenou stuhou, krepovým papírem nebo nějakou přírodninou. Srdíčka dozdobíme drobnými květy.

Srdce vyjadřuje lásku a životní energii, proto se stalo velice oblíbeným a používaným symbolem. V současné době se dekorativní srdce používá všude. Srdíčka máme nejen z bižuterie, ale také ze zlata a stříbra. Na oblečení a nábytkovém designu. Jsou také milým doplňkem řezaných a hrnkových květin. Při různých příležitostech se dávají srdíčka jako dekorace na slavnostně prostřený stůl, do kytic jako zápich. Srdíčka jsou pěkným námětem pro cukráře a při výrobě perníků. Tento nejpoužívanější symbol se hodí při všech oslavách. Srdce je také červená barva v karetních hrách.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článekSmajlík srdíčko vždy potěší ať je z perníku nebo ze zlataSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles