MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Srdce - nejpoužívanější symbol

11. 02. 2012 | Zajímavosti
Od pradávna srdce vnímáme jako symbol lásky a zamilovanosti. S tím souvisí většina obrázků v sytě červené barvě. Láska sídlí v srdci aneb láska prochází srdcem či nechal u ní srdce své. Srdeční záležitost se obvykle týká mimořádně blízké osoby. Do symboliky srdce můžeme zahrnout přátelství, mateřskou lásku, projev citů a náklonnosti různého charakteru, milostné pouto, symbol odvahy, do kterého člověk vložil svoji veškerou fyzickou a psychickou energii. Symbol srdce může sloužit jako ozdoba nebo upomínka na nějakou osobu.

Jeden z nejkrásnějších svátků lásky sv. Valentýn se pomalinku blíží. Při této příležitosti si dávají zamilované dvojice milé dárečky, kterými vyjadřují svou lásku a spokojenost ve vztahu. Srdíčko k srdíčku, láska k lásce. Tento červený symbol prozáří váš vztah a je vhodným dárkem pro všechny zamilované.

Srdce darované z lásky

Obrázek srdíčka se dá použít nejen ke svátku zamilovaných, ale také k narozeninám, jmeninám a jiným gratulacím. Například Den matek. Srdce vyjadřuje nejen lásku, ale také něžnost, pravdu a životní energii. 14. února můžete překvapit své nejmilejší malou pozorností od srdce. Úžasná kytice se srdíčky. Květina je milým dárkem na sv.Valentýna. Jedna růže řekne víc, než tisíc slov! Řezané i hrnkové květiny ozdobíme pěknými dekoracemi se srdíčky. Růže, které vložíme do vázy, ozdobíme girlandou ze saténové stužky s nalepenými papírovými srdíčky.

Milým dárkem může být také růžová papírová krabička ve tvaru srdce, kterou vyložíme alobalem, dovnitř umístíme aranžovací hmotu a zapícháme do něj zkrácené růže. Můžeme ještě udělat z růžového papíru ucho a vznikne nám košíček ve tvaru srdce. Na dárek nakonec připevníme  mini přáníčko ve tvaru srdce s vyznáním. Pro romantickou valentýnskou večeři při svíčkách si můžete ozdobit sklenice i svícny srdíčky, které si uděláte z dekoračního drátu, který vytvarujete ve tvaru srdce, nebo z tvrdého kartonu. Srdíčka můžete obmotat saténovou červenou stuhou, krepovým papírem nebo nějakou přírodninou. Srdíčka dozdobíme drobnými květy.

Srdce vyjadřuje lásku a životní energii, proto se stalo velice oblíbeným a používaným symbolem. V současné době se dekorativní srdce používá všude. Srdíčka máme nejen z bižuterie, ale také ze zlata a stříbra. Na oblečení a nábytkovém designu. Jsou také milým doplňkem řezaných a hrnkových květin. Při různých příležitostech se dávají srdíčka jako dekorace na slavnostně prostřený stůl, do kytic jako zápich. Srdíčka jsou pěkným námětem pro cukráře a při výrobě perníků. Tento nejpoužívanější symbol se hodí při všech oslavách. Srdce je také červená barva v karetních hrách.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článekSmajlík srdíčko vždy potěší ať je z perníku nebo ze zlataSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles