Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Týden citlivé pleti

19. 04. 2009 | Krása
70 % žen má citlivou pleť. Za tímto tvrzením se skrývá komplexní realita:
Neexistuje pouze jeden typ citlivé pleti, ale různé profily citlivé pleti.

Co je to citlivá pleť? 

Citlivou pleť lze charakterizovat jako pleť, která je přirozeně zranitelná. Reaguje podrážděním na vlivy, které jsou obvykle dobře tolerovány, a hůře se brání různým útokům. Tato hyperreaktivita pleti je přímo spojena s podrážděním nervových zakončení v pleti a projevuje se v závislosti na profilu citlivé pleti prostřednictvím nejrůznějších symptomů: píchání, pnutí, svědění, pálení občas spojené se začervenáním.

Citlivá pleť nemusí nutně být alergická.                                                     Citlivost pleti je tedy přímo spojena s podrážděním nervových zakončení v epidermis a musí být odlišována od alergie. Alergie je reakce imunitního systému organizmu na opakovaný kontakt s alergenní substancí. Organizmus identifikuje tuto substanci jako nebezpečnou, a proto na ni reaguje přehnaně a abnormálně: začervenáním, pícháním, pnutím, vyrážkou. V nejzávažnějších případech můžeme pozorovat otoky na obličeji a dýchací potíže.

týden citlivé pletiRozlišujeme:
4 stupně citlivosti pleti
 - normální, občas citlivá pleť
 - lehce citlivá pleť
 - citlivá pleť
 - velmi citlivá pleť

4 typy reaktivity pleti:
 - Reaktivita pleti způsobená vlivem životního prostředí
Při vystavení přílišnému horku, chladu či náhlým změnám teploty pleť svědí, štípe nebo pálí. Může dojít k jejímu začervenání. Pleť je choulostivá na vítr, slunce a atmosférické znečistění.

 - Reaktivita pleti způsobená vaskulárním systémem
Tato reaktivita je spojena s křehkostí kapilár. Pleť může vykazovat vaskulární nestabilitu projevující se začervenáním a pocity horka. Může tak reagovat na vnější (náhlé změny teploty) nebo vnitřní (kořeněná strava, alkohol) faktory.

 - Kontaktní reaktivita pleti
Může být způsobena kontaktem s přípravkem obsahujícím alergizující látku, s velmi tvrdou vodou nebo s určitými textiliemi (len…). Po takovémto kontaktu následuje svědění, štípání či pálení pleti, může dojít k jejímu začervenání.

 - Atopická pleť
Pleť, která trpí atopickým ekzémem je předurčena k hyperreaktivitě. Tato pleť je křehká a velice reaktivní a vyžaduje velice pečlivý výběr přípravků péče a hygieny pleti.

Citlivá pleť může vykazovat více typů reaktivity
Na citlivé pleti, která vykazuje velkou reaktivitu, může být podráždění způsobeno i používáním přípravků s velmi jemnými tensio-aktivními látkami. Ženám s citlivou pletí se nedoporučuje oplachování kosmetických přípravků vodou z vodovodu, která je často velmi vápenitá a může narušit pH pleti a poškodit ochrannou funkci kožní bariéry. Doporučuje se tedy používat jemné emulze, které se neoplachují.

TÝDEN CITLIVÉ PLETI
V současnosti si více než dvě třetiny žen v Evropě stěžují na citlivou pokožku, která se velmi snadno podráždí. Ještě v roce 1980 to bylo jen okolo 30 %. Důvodem jsou nejen měnící se klimatické podmínky, životní prostředí, stres a další faktory, ale také skutečnost, že dnes ženy věnují své pleti větší pozornost.

V týdnu od 20. do 24. dubna letošního roku bude ve vybraných lékárnách po celé České republice probíhat TÝDEN CITLIVÉ PLETI.

Během tohoto týdne získáte informaci jak o vaši pleť pečovat, bude Vám doporučen adaptovaný program péče a navíc můžete i získat dárek, balíček minipřípravků na citlivou pleť v hodnotě 350 Kč.


Zdroj: Sensitest.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Stále musíme dávat pozor na citlivou pleť.
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem citlivka hlavne na slunce takže musim byt hodne opartna,diky za dobry článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles