Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavé akce na hradech ve druhé půlce května

15. 05. 2012 | Vaše tipy
Květnové víkendy jsou ideální příležitostí pro rodinné výlety, které spojují příjemné cestování s poznáním krásných historických míst. Zajímavé akce pořádají hrady po celém našem území, ať už jsou dominantou měst, nebo rozsáhlou zříceninou.

Středověký den na hradě Okoř

Uskuteční se 19. května. Tradiční slavnost plná zážitků bude ve znamení historického šermu a vojenské historie. Dále budou k vidění historické tance, cikánské tance, skupina historického šermu a dobového života, oživení hradu řemesly a žebráky, jak to bývalo v dávné historii.

Po stopách Hukvaldských pokladů

Zajímavé akce na hradech ve druhé půlce květnaPodívaná je určená pro malé i velké diváky. Určitě vás den plný zábavy a her nebude nudit. Akce se koná 19. května na hradě Hukvaldy. Slezskoostravský hrad trochu jinak. Přijďte se podívat na Muzejní noc, kdy klid a tajemno přeruší divoký smích čarodějnic. Akce se koná 19. května. Během Ostravské muzejní noci si můžete prohlédnout akvária se sladkovodními rybičkami, expozice práva útrpného, romantické výhledy do přírody, které si užijete na vyhlídkových trasách, obřadní síň, kovárnu, velký sál s velkou dřevořezbou a expozici vesnických pracovních krojů.

Ve stínu májové noci na hradě Bezděz bude zpřístupněná a nasvícená hradní kaple se svíčkami. Zajímavý bude výhled z velké věže do večerní krajinky. Na hradě bude zajištěný bohatý program, vystoupí hudební skupina SUNSET a skupina scénického šermu, která vám předvede šermířské scénky s ohnivými meči. Akce se koná 19. května. Nenechte si ujít zajímavou akci na hradě Lukov, „Den stromů“. Program zahrnuje odborné ošetření památného buku na východním svahu hradu. K vidění bude také výstava fotografií památných stromů. Na hradě budou zajímavé sportovní akce pro děti, stromolezectví a lanová dráha nainstalována na stromech. Celodenní program na hradě Lukov se bude konat 19. května.

Hrad Veveří

Ovládnou ho 19. května šermíři. K vidění budou šermířská vystoupení a historické tance na nádvoří hradu. Program obohatí jarmark tradičních řemesel, hry pro děti, noční prohlídky interiérů a večerní ohňové vystoupení.

Hradní slavnost města Říčany

Slavnost plná hudebníků tance, šermu, trhovců, soutěží a zajímavé zábavy se koná 19. května. Uvidíte také překrásnou tanečnici z orientu, fakíra, šermířské exhibice, národní družiny, ohnivá show, loutkové divadlo, koncerty. Nebudou chybět také malíři, dráteníci a jiní řemeslníci.  

Kašpárek na hradě Sovinec
Víkend plný loutkových pohádek, hraných příběhů a pověstí  se koná 19. a 20. května. Soutěž v malování pohádkových bytostí. Na hradě účinkují skupiny historického šermu,
Divadelní soubor  KAŠPÁRKOVA ŘÍŠE,  Loutková zájezdová scéna  KAŠPÁRKŮV SVĚT a Boučkové loutkové divadlo.

Festival vojenské historie na hradě Helfštýn

Od 19. do 20. května se hrad Helfštýn promění ve vojenské ležení. Pokud patříte mezi příznivce vojenské historie, vydejte se do prostor středověkého hradu Helfštýn. Můžete se těšit na vystoupení spolků vojenské historie. K vidění budou šermířské souboje, umění artistů, kejklířů, divadelní a taneční představení, uslyšíte také středověkou hudbu. Je také připravený bohatý program a spousta soutěží pro nejmenší.

Historický víkend na hradě Šternberk
 Nenechte si ujít Středověký víkend na hradě, který se koná od 25. do 27. května. Nebudou chybět mušketýři a dobová svatba. Pokud toužíte navštívit doby dávno minulé a setkat se s udatnými rytíři, obdivovat umění mušketýrů, tak máte jedinečnou možnost.

Dětský den na hradě Buchlov

Oslavte s dětmi jejich svátek na hradě Buchlov. Dne 26. května můžete společně s dětmi projít strašidelným hradem. V rámci prohlídek se setkáte s různými podivnými bytostmi, které odpradávna obývají temná hradní zákoutí a okolní lesy. Na nádvořích hradu si děti mohou vyzkoušet rytířská klání, Jak se žilo na hradě Hukvaldy. Poznejte život našich předků od 26. do 27. května na známé zřícenině hradu. Je připraven dobově zábavný program. Středověký špitál, ukázka polní kuchyně. Výcvikový tábor, přehlídka střelných a palných zbraní a jiné.

Pernštejnská petarda

Je připravená na Hradě Pernštejn 26. a 27. května. 415. výročí použití tzv. „pernštejnské petardy“ Janem z Pernštejna.

Na nejkrásnějším a nejpohádkovějším hradě u nás Bouzově jsou připraveny 26. až 27. května kostýmové prohlídky hradu, na kterých se setkáte s představiteli světců a světic, které uctívali rytíři, ale i prostý lid. Také uvidíte, jakým životem žili. Setkáte se například se sv. Annou, sv. Barborou, sv. Hubertem, sv. Janem Nepomuckým a dalšími významnými osobnostmi. Za příznivého počasí bude zpřístupněná trasa „Hrad z ptačí perspektivy a „ Jak se staví středověký hrad“.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík už jsem dlouho nebyla na nějaké prohlídce zámku či hradu
Obrázek uživatelky
profil
velmi zajímavé akce na hradech,ale bohužel pro nás dalekoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
akcie na hradoch sú veľmi lákavé a určite aj zaujímavé, ale je to pre nás ďaleko a tak nám zostáva len dúfať, že niekto sa tých akcií zúčastní a potom nám o nich napíše a vloží k nim pekné fotky.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkOno jak se udělaly ty odstavce to vypadá jako by rytíři z Hukvald byli na Buchlově,ale díky za informace....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles