Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když hubne muž a když hubne žena

22. 11. 2008 | Diety

JAK HUBNOU ŽENY?

Ženy hubnou především téměř nonstop. Může za to především všudypřítomný kult „štíhlé krásy“. Tělo je „zhuntované“ neustálými dietami, z nichž některé jsou opravdu drastické, a tělo se pak svých kil nechce vzdávat.


MÁM NA NĚCO CHUŤ

Ne že by muže nehonila mlsná – tajně snědená manželčina čokoláda asi nebude nijak vzácná, nicméně muži mají chutě spíš na to, aby se odměnili a jídlo si užili. Ženy mají v pamlscích raději spojence a berličku pro chvíle stresu nebo silnějších emocí, a to těch negativních i pozitivních. Není tajemstvím, že léčba obezity začíná od hlavy – tedy od studia zvyků, pocitů, psychických stavů. Jídlo je prostě univerzální řešení a vlastně i nejlepší kamarád, protože bez řečí a rychle pomůže. A zvyk je železná košile. Pokud je někdo zvyklý zahnat stres z práce, hádky, žehlení nebo čehokoli jiného čokoládou, chlebíčkem či balíčkem sušenek, čeká hodně dlouhá cesta.


hubnutíSAMA NECHCI

Další překážkou pro ženy může být to, že nerady bývají na potíže samy. Raději by hubly s kamarádkou nebo nějakým spojencem. Na tom není nic špatného, pokud se jim někoho takového podaří najít. Hodně žen ale na svou snahu zůstává samotných, a to je pro ně pak mnohem těžší. Ženy potřebují spolutrpitele, povědomí společného problému, všechno ve skupince s kamarádkou probrat, postěžovat si… Z tohoto pohledu je jasné, že v klubech skupinového hubnutí, ať už je to Diana nebo Stob, najdeme téměř výlučné ženy. Tato sdružení poskytuj ženám neocenitelnou službu, protože jim pomohou sdílet potíže, ale hlavně tu „dřinu“, úspěchy či neúspěchy, navzájem si radit, sdělovat si novinky a úspěchy.


JAK HUBNOU MUŽI?

To je špatná zpráva pro nás ženy – muži hubnou snadněji. Ne že by měli v genetické výbavě automaticky superrychlé spalování, jde spíš o jejich přístup k celému „projektu“. Může to být dáno i tím, že když se muž jednou pevně rozhodne, máloco ho od toho odradí a urputně bojuje sám se sebou nehledaje žádné výmluvy. Většinou totiž nezkoušejí všechny ty zaručené diety, ale rozhodnou se prostě jednou, zato však pevně. Díky tomu si neničí tělo a nenutí ho přecházet do úsporného režimu.


DIETA NEBO SPORT?

Podle některých odborníků je tajemství dietních úspěchů mužů možná skryto i v tom, že muž si v souvislosti s hubnutím vybaví spíš pohyb než držení diety. Mají tedy tendenci spíš si naložit sportovní aktivity. Způsob, kterým muži i ženy kila naberou, je de facto stejný, způsob jejich likvidace se ale liší, protože ženy naopak jako první sáhnou po omezení jídelníčku.


KILA JSOU NAVÍC MUŽNÁ

A co si budeme povídat – muži to mají mnohem jednodušší i po vzhledové stránce. Zatímco ženy musí čelit diktátu štíhlých modelek, u muže se hledí spíš na to, jestli „má ramena“. Kult muže je spíš silný, svalnatý, mužný a nějaké to kilo navíc mu přidá spíš na vážnosti a velikosti, než by mu škodilo. Často se také setkávám s názorem mladých žen, že muži s taťkovským bříškem jim připadají přitažlivější (budou hodnější, citlivější, domáčtější, postarají se o mě).


Takže muž si většinu svého života spokojeně tloustne a k akci ho donutí spíš zdravotní komplikace než touha po menší konfekční velikosti. Právě zdravotní potíže ale na sebe nemusejí dát dlouho čekat, protože mužům se tuk ukládá především v oblasti břicha a „obaluje“ orgány. Zatímco „ženský zadek" je problém čistě estetický, s rostoucím břichem roste i riziko velmi vážných zdravotních komplikací. Nicméně i ty pak fungují jako vynikající motivace. Muži totiž přistupují k hubnutí právě ze zdravotních důvodů, vzhled svého těla řeší na rozdíl od žen vlastně až na posledním místě. Na druhou stranu i oni sní o vypracované postavě a svého těla si všímají kolikrát možná víc, než si myslíme. I na ně je vyvíjen stále silnější tlak, že musejí vypadat skvěle.



Veru

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
chlapy to podla mna majú ľahšie
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles