Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Střevní potíže u dětí spojené s cestováním

27. 07. 2009 | Nemoci

Probiotické přípravky můžou snížit riziko střevních potíží spojených s cestováním.


Když se řekne „rodinná dovolená“, většina lidí si představí pohodu a odpočinek, třeba na písečných plážích u moře v nějaké exotické zemi. Maminky ale ze zkušeností vědí, že aby byla dovolená opravdu odpočinková a pohodová, je potřeba se na ni důkladně připravit a do kufru přibalit kvalitní probiotický přípravek. 

Při cestování totiž čelí citlivý dětský organismus a zejména pak trávicí systém náročným podnětům, které jej oslabují. Důvodem je především změna prostředí, zpravidla výrazně teplejší klima, nezvyklé jídlo a voda s jiným minerálním složením, často dokonce z neprověřených zdrojů. Všechny tyto faktory narušují rovnováhu střevní mikroflóry, což se může projevit střevními potížemi, nejčastěji průjmem, bolestmi žaludku nebo zácpou.

HolcickaRovnováhu trávicího ústrojí a prevenci zdravotních potíží spojených s cestováním můžou snížit probiotické přípravky, pro děti třeba ve formě žvýkacích tablet s příchutí. Dětská probiotika  obsahují až dva druhy živých probiotických bakterií se synergickými účinky a vitaminy skupiny B.

Živé probiotické bakterii pomáhají dětskému organismu předejít nebo poradit si se střevními infekcemi a zažívacími problémy vyvolanými cestováním, změnou prostředí a stravovacích zvyklostí. Také vitamíny řady B jsou potřebné při střevních obtížích ale i pro růst a rozvoj organismu dítěte a jsou doplňkovým faktorem, který zabezpečuje rovnováhu normální střevní mikroflóry.

Účinnost obsažených probiotických kmenů na střevní infekce a posílení imunity dětí byla velmi důkladně prozkoumána a potvrzena. Složení dětských probiotik  odpovídá specifikům střevní mikroflóry dítěte. Inovační technologie mikrokapsulace probiotických složek chrání bakterie před kyselým prostředím žaludku a umožňuje úspěšně kolonizovat střeva bakteriemi přípravku.

Pokud vyberete probiotika, která neobsahují lepek, barviva a laktózu - můžou být podávány diabetikům a osobám alergickým na lepek. Malým dětem lze tabletu rozdrtit a přidat do nápoje nebo do jídla.

Zdroj: Bifiform Kid ®

Sixtie
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Loni nás to taky potkalo, je to hodně nepříjemné, pokazilo nám to dovolenou. Letos jsem to vyřešila tak, že jsem celé rodině naordinovala laktobacily imunit, ty nás od těchto problémů uchránily. Dovolená dopadla dobře, žádné střevní potíže. Laktobacily jsou dobré, protože i zvýší imunitu a upraví střevní mikrofloru.
Obrázek uživatelky
profil
Střevní potíže ani nemá moje dítě ale já je to opravdu děs!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy jsem nikam necestovala, takže mne stravovací potíže trápily občas a byly v normě.
Obrázek uživatelky
profil
- někdy i jen v nevhodnou dobu a s rozladěným dítkem a - na nepříjemnost je zaděláno
a hlavně, se spolucestujícími!!!
Obrázek uživatelky
profil
jsou potřeba
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles