Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si udržet paměť ve formě

25. 06. 2009 | Péče o tělo

Jednoduché kroky na zlepšení paměti 

Tím, jak stárneme,  se nám začíná zhoršovat i paměť. Abychom si ji udrželi stále aktivní a ve formě, musíme dodržovat správnou životosprávu. Vždyť některé druhy potravin nám můžou ke zlepšení paměti výrazně pomoci...

Patří k nim především mořské ryby a dary moře s vysokým obsahem jódu. Jejich častější konzumací můžete docílit zlepšení paměti.

Krásně zralé žluté banány uklidňují a podporují koncentraci stejně jako hrušky.

Jak si udržet paměť ve forměTaké pitím šalvějového čaje nic nezkazíte, dva šálky denně vám jistojistě prospějí.

Na povzbuzení paměti a soustředění je výborný  vitamín C. Nedostatkem tohoto vitamínu může vyvolat pocit únavy a nesoustředění. Vitamín C  je mimo jiné hojně obsažen v ovoci a zelenině. Mají ho např. jahody, maliny, ostružiny, borůvky, rybíz, kiwi, pomeranče, papriky a také petrželová nať.

Na udržení vitality jsou výborným prostředkem  zeleninové saláty zejména se zelím, které má povzbuzující účinky.

Pitím mrkvové šťávy aspoň 1x denně docílíme toho, že  únava mizí a člověk je plný energie a života. Nebo postačí sníst denně 250 g čerstvé zeleniny.

To samé můžeme říct také o vitamínech skupiny B. „Béčko“ můžete najít  ve vaječném žloutku, listové zelenině a obilných  klíčcích.

Dále do této skupiny patří především ořechy, které jsou cenným zdrojem vitamínů skupiny B  a minerálních látek, jako je hořčík, vápník a fosfor. Z ořechů upřednostňujeme vlašské, pistácie, kešu a arašídy.

Sojové boby obsahují lecitin, který posiluje paměť.

Dýňová semena se zase pyšní vysokým obsahem zinku s podobným účinkem.

Kromě zdravé životosprávy musím zařadit do své každodenní aktivity pohyb. Jednoduchým prostředkem na udržení paměti je také čtení. 

Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já spoléhám nejen na moje oblíbené šachy a sudoku, ale taky beru doplněk stravy Gingo vit-e. je to výtažek z ginkgo biloby, čistě přírodní, takže pro mě jasná volba.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zdravá strava, čtení, luštění sudoku, křížovek a mnoho jiných činností posilují paměť.
Obrázek uživatelky
profil
nediv se Wendy, každý z nás má nějaké zkušenosti a tím pádem, každý se přikláníme k něčemu jinému, čemu jsme ochotny uvěřit.
Obrázek uživatelky
profil
dám ti za pravdu,že by člověk vždy pro sebe něco udělat a zkusit,s přibývajicímí léty to člověk pozná
Obrázek uživatelky
profil
Wendy, jsi moc negativní. Lepší je hledat řešení. Při nákupu si vybírat, informací je hodně. Jíst se musí a záleží na každém, co si vybere. Je jasné, že všude kolem nás je mnoho alergenů, toxinů a pod.,kterým se nevyhnem. Proto si doplňuji jídelníček potravinovými doplňky stravy, které mé tělo zbavují zdraví nežádoucích látek a doplňují potřebnými vitaminy, minerály, proteiny a pod. Dělám to od doby, kdy s přibývajícími lety také přibývaly zdravotní problémy (bronchitida, klouby,zažívání, vysoký tlak,...)Dnes je mi 68, jsem aktivní, nic mě nebolí, pracuji u stroje. Na preventivní prohlídce pan doktor pokyvoval hlavou a říkal, dobré, dobré. Co víc potřebuji ke klidnému stáří? Jsem soběstačná, nezatěžuji děti a peněz do zdraví nelituji. ( Vždy jen do kvalitních přírodních produktů!!!) Přeji ti, Wendy, dobré zdraví.
Nikdy není pozdě, ale nejdůležitější je prevence !!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles