8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Atlantský oceán léčí rýmu suchozemcům!

20. 11. 2009 | Nemoci
Jedno arabské přísloví říká: nejde-li hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře. V případě rýmy tohle přísloví platí dvojnásob. Nemusíme totiž jezdit až k moři, abychom se zbavili nepříjemné rýmy. Pocity ucpaného nosu s kýcháním a smrkáním totiž dokážeme odstranit například speciálními nosními spreji, které obsahují přírodní, koncentrovanou (v roztoku 2,6 %) mořskou vodu z Atlantického oceánu.

 

Běžné nosní kapky nebo spreje proti rýmě, obsahující různé chemické přípravky, sice dočasně zužují zánětem rozšířené cévy nosní sliznice, zmenšují její otok a tím uvolňují hlen z nosu a navodí pocit úlevy. Jenže při opakovaném  užívání těchto kapek je jejich léčebný účinek nedostatečný. Pocit plného nosu neustupuje,  nosní sliznice totiž zůstává nadále zduřelá a my máme mylný pocit pokračující „rýmy“. Vzniká začarovaný kruh. Kapeme dál, na nosních kapkách si „pěstujeme závislost“, ale přitom na nás vůbec neúčinkují a celý stav zhoršují. Tomuto jevu se říká „medikamentózní rýma“. A jí si zaděláváme na nemalé problémy.  „Medikamentózní rýma nevzniká při užití sprejů s mořskou vodou,“ doporučuje oceánskou vodu Doc MUDr. Vít Petrů, CsC.,  předseda České společnosti alergologie a klinické imunologie, který působí v Centru alergologie a klinické imunologie v NsP Na Homolce v Praze.

 

Oceán, to je docela jiná káva. Přípravky z mořské vody, které mívají různé koncentrace, totiž na dostatečné zmírnění projevů rýmy bohatě stačí.  


Roztok mořské vody v koncentraci 2,6 procenta je o něco hustší než přirozené vnitřní prostředí našeho těla a takzvaným osmotickým efektem dokáže vytáhnout vodu pryč z nateklé nosní sliznice. Ta díky tomu oplaskne a ucpaný nos se uvolní. Voda z oceánu navíc sliznici zvlhčuje a aktivně čistí, což je důležité zejména u citlivých osob a alergiků, kteří jsou díky tomu vystaveni menšímu dráždění dýchacích cest. Čím více koncentrovaný hypertonický roztok stříkáme do nosu, tím mohutnější efekt na uvolnění sliznice můžeme očekávat. Největší výhoda přírodních přípravků ale spočívá v možnosti jejich opakovaného a ničím neomezeného používání. Tyto speciální roztoky zlepšují kvalitu života, díky jejich přírodním vlastnostem nám nehrozí výše uvedené komplikace (medikamentózní rýma) a naše nosní sliznice zůstává dobře chráněná.


Proč voda z oceánu?

 

Většina běžně používaných přípravků s obsahem mořské vody je „stejně hustá“ jako vnitřní prostředí našeho těla (izotonická), nebo dokonce řidší (hypotonická). Jejich užitím vlastně pouze oplachujete a zvlhčujete nosní sliznici. 


Složení

 

Spreje obsahují přírodní mořskou vodu pocházející z Atlantického oceánu. Je samozřejmě používána kvalitní mořská voda, odebíraná z lokality, kde je trvale zajištěna čistota a předepsaný obsah minerálních a stopových prvků.


Autor: Dr. Jaromír Pohan



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Stále o tom čteme, že moře léčí rýmu, ať již je to Atlantský oceán, či jiné moře. Účinek je vždy stejný. Pomáhá. A to je dobře.
Obrázek uživatelky
profil
Výborný článok je to dobré more hlavne kto má psoriázu a atopický ekzém.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles