Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lázně a sport k sobě patří

15. 10. 2009 | Vaše tipy

Příjemné procedury, odpočinek, masáže, vonné bylinkové koupele. To jsou lázně, jak je známe. Jenže lázeňským hostům ani tohle nebe na zemi v poslední době nestačí. Očekávají totiž i něco navíc. Například sportovní vyžití, trochu toho adrenalinu.

Takové Lázně Teplice nad Bečvou nedaleko Hranic na Moravě mají vedle antukové tenisové klasiky i hustou síť cyklostezek. Nádherná je trasa  Hranice - Boňkov - Potštát - Kyžlířov - Boňkov - Jindřichov vyhlídka - Střítež – Hranice. Její délka 44 kilometrů je pro cyklisty tak akorát. Není ale jen o šlapání do pedálů.

Cestou můžete obdivovat Americké větrné kolo v Radíkově. Je to poslední větrné vodní čerpadlo v České republice, které nepřetržitě zásobuje vodou zdejší usedlost. Za prohlídku stojí i Sudetský zámek v Potštátě, rozvalina hradu postaveného nad soutokem Kouteckého potoka a Veličky.

nordic-walkingPro milovníky neobvyklého koupání je na cestě kamenolom v Olšovci s neuvěřitelně průzračnou vodou. Po návrtu z projížďky je možné přímo v lázních využít petang či minigolf. A pro koho je zdejší malý golf moc komorní, může vyrazit do Vésky u Olomouce na skvělou osmnáctku či využít ještě neznormované hřiště v nedalekém Radíkově.

Mimořádná poloha Lázní Lednice přímo u Lednicko-Valtického areálu přímo vybízí k pěší turistice či jízdě na kolech. Pěším i cyklistům tu úspěšně konkurují koňáci, neboť zdejší jízdárna patří k těm nejkrásnějším na Moravě. A přímo v areálu lázní – které jsou vyhlášeny léčbou prehistorickou mořskou vodou - či v jeho nejbližším okolí lze hrát tenis, fotbal, bowling nebo kuželky.

jogaNemálo příležitostí ke sportu nabízejí další moravské lázně – Priessnitzovy léčebné lázně v Jeseníku. V zimě jsou tu ideální příležitosti pro běžkaře i milovníky sjezdového lyžování. A v létě stačí vzít do ruky speciální hůlky a vydat se vstříc dobrodružstvím chůzí zvanou Nordic Walking.

Každé úterý v půl třetí odpoledne je tu ukázka tohoto sportu zdarma. K dispozici je tu ale i plocha na bruslení, minigolf, velké šachy, tenis či kuželky. Nechybí ani půjčovna kol či dokonce koloběžek. Jízda na nich po asfaltce dolů z lázní do města Jeseník je opravdový adrenalin.


Autor: Dr. Jaromír Pohan

 


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
s tym samozrejme možem iba suhlasiť
Obrázek uživatelky
profil
ja som počula, že lázne a tancovačky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nemůžu si vynachválit lázně Bohdaneč
Příjemný personál,krásné prostředí, výborná strava. Po třech nedělích si připadáte o 10let mladší. Vřele doporučuji
Obrázek uživatelky
profil
Je to lázeň na duši a tělo. V Třeboni je velký bazén se slanou vodou, super.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem několikrát doporučuji to ,každá žena by měla jet aspon jednou do roku Smajlíkje to odpočinek super
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles