8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem (ne)byla za blázna

2. 09. 2011 | Vaše příběhy
Tahle úsměvná příhoda se mi přihodila před pár lety na jednom fantasy srazu. Hráli jsme Dračí doupě v terénu. Pro neznalé raději trochu vysvětlím. Po vesnici a přilehlém lesíku zkrátka běhá tlupa lidí (od puberťáků po pětatřicátníky), vydávající se podle gusta za elfy, trpaslíky, hobity a kdovíco ještě.

K navození správné atmosféry samozřejmě patří také nějaké to historické oblečení, pravé i dřevěné meče a další nepostradatelné propriety.
Hrdinové obvykle chodí v družinách po 4-7 členech. Po cestě se plní různé úkoly, hledají se předměty a nápovědy, sem tam se trochu bojuje… no vlastně to hodně připomíná zábavu dětí na letním táboře. Já v takové společnosti obvykle hraju za trpaslici-válečnici. Mám príma historický plášť a přívěsek ve tvaru sekery – na tu pravou válečnou totiž zatím nemám.

Místní se po nás obvykle dívají se směsicí údivu, úleku a nedůvěry. Někteří podezíravě zalézají do domů, jakmile jdeme kolem (co kdybychom je třeba uhranuli, že jo). Upřímně se jim ani nedivím. Zvláště kostýmy barbarů vypadají, jako kdyby jejich nositel právě uprchl z blázince.

Ten den jsem byla vyslána na výzvědy. Bohužel můj orientační smysl není nic moc, takže se mi povedlo se ztratit. Stála jsem na křižovatce a dumala, kterým směrem se mohla moje skupina dát. Že prý k rybníku, ale kde to je?
„Hledáte něco?“ ozvalo se za mnou. A já, jak jsem byla zamyšlená, jsem jen vyhrkla: „Jo, dva elfy a trpaslíka.“

Za mnou stál postarší pán s otevřenou pusou. V tu chvíli mi to došlo, začervenala jsem se a jen pípla. „Ehm… nevíte, kde je tu rybník?“ Ukázal na jednu cestu a beze slova se otočil k odchodu. Poděkovala jsem a vydala se za družinou. Brzy jsem je našla a příběh jsme úspěšně dohráli, ale ten udivený pohled toho pána mi visel před očima ještě hodně dlouho. A i teď, když to píšu, se ještě trochu studem červenám.


Notburga – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hledám dva elfy a trpaslíka SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale takové lidi bych u nás nesehnalaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
V pohodě. Nejstaršímu PJ, co znám je 43, ale praštěný je pořád stejně.

weendy: mě to povídej. Ideální je barbar, který si plete hru s reálem. Jak máchá rukama, tak vždycky něco vylijem vysype atd. A takové znám dva Smajlík

cudovluc Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ale upřímně přiznávám, že jsem vždycky chtěla nějakou dřevárnu či LARP navštívit. Úplně se vidím, jak pobíhám po lese v kostýmu elfky ušitém z prostěradla. Jen jsem si myslela, že už na to nemám věk, ale teď vidím, že by se to do těch 35 dalo ještě stihnout. Tak možná příští rok. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hlavne ze se elfove nasliSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles