Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zimní úrazy moji maminky

2. 01. 2012 | Vaše příběhy
Moje maminka byla vždycky generátor úrazů všeho druhu. Vždy to byly úrazy velmi kuriózního charakteru. Jejich výčet by byl dlouhý, ale  daly by se v podstatě rozdělit na dvě skupiny: zimní a jarní.

Nejhorší následky měly tři zimní úrazy.

Jednou jsme se s mamkou vydaly na výlet na běžkách, pár kilometrů za  Českou Třebovou, kde máme chalupu. Po několika uběhnutých kilometrech jsme se rozhodly, že se na chalupu vrátíme ne na lyžích, ale autobusem. Abychom zjistily, kdy nám co jede, tak máma sundala lyže, aby přešla silnici a  podívala se na jízdní řád. Když přecházela namrzlou vozovku, uklouzla, spadla a zlomila si nohu v záprstních kůstkách, což ovšem nevěděla. Noha ji sice bolela, ale protože žádný bus velmi dlouho nejel, tak máma opět nasadila běžky a asi tři kilometry jsme musely ujít, než jsme se dostaly na chalupu.

Na chalupě si mamka rozšněrovala botu a  v tu ránu ji začala noha velmi bolet. Nicméně moje mamka s tímhle zraněním došla ještě na vlak do Brna, kde jsme bydlely, pak  z vlaku na tramvaj, z tramvaje domů a pak druhý den již se  zabandážovanou nohou k doktorovi. Od něj si pak s papírem vyběhala rentgen a nakonec hospitalizaci v nemocnici, kde jí byly kostičky sešroubovány a shřebovány.

Komu se podaří zlomit si nohu na lyžování s lyžemi v ruce?

Druhý závažný úraz, který se hned tak nevidí, se stal mámě přímo na Štědrý večer. Mamka chtěla nachystat na večer svícny. Zvolila však podivnou metodu. Aby mohla svíčky napíchnout na trn svícnu, rozhodla se usnadnit si práci napichování tím, že rozžhavila kovovou špejli na grilování masa  nad plamenem plynového sporáku a snažila se udělat do svíčky dírku. No nepovedlo se. Máma se netrefila, rozžhavená  kovová jehlice  ji sešpendlila tři prsty. Co následovalo? Jednou omdlela při vytahování špejle, podruhé na pohotovosti při sundávání prstenu. Vánočního kapra jsem dosmažila já, coby školní dítě, a z vánoční atmosféry nebylo docela nic.
Třetí úraz byl nejhorší. Máma se moc těšila do důchodu. Když se konečně dočkala, tak čtvrt roku na to uklouzla na zledovatělém chodníku a zlomila si krček stehenní kosti. Nastalo martyrium obcházení špitálů, protože následkem tohoto úrazu bylo pak několik operací, které vyústily v voperování dvou endoprotéz kyčelního kloubu.

Táta vždycky říkával, že bychom  mamku měli nechat pojistit na úraz. Nikdy to však rodiče neudělali. Maminka by byla asi schopná přivést vybranou pojišťovnu ke krachu.



Uzone - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Maminky je mi líto, úrazy nejsou nic příjemného a pak ty následky. Snad to byl už poslední úraz a maminka si bude užívat důchodu v poklidu, držím palečky. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
i když maminky je mi líto....ale snad už má vybráno a zaslouženého důchodu si bude ještě dlouho - bez úrazů - užívat...
Obrázek uživatelky
profil
aby už tvoja mamina mala "vyčerpané" všetky úrazy a užila si dôchodok v pohode a dobrom zdraví.
Obrázek uživatelky
profil
vidím.Jednou zde popíši mé úrazy, také jich nebylo málo! Držím mamince palce, aby její úraz byl poslední a konečně si mohla užívat důchodu bez bolesti!!!!!!!!!!!!!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bohužel, mamka před měsícem spadla doma u kamen a zlomila si pažní kost. Je po operaci a velmi těžce se vypořádává s následky.Já bohužel tím pádem taky, protože jsem jedináček, který musí zabezpečovat na dálku 90km její dům s kočkama a přitom ji navštěvovat v léčebně, která je od její chalupy dalších 40km vzdálená.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles