Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozor na zvířecí hračky

6. 09. 2009 | Zvířátka
Leckteří chovatelé psů, koček nebo exotických ptáků či praktičtí veterinární lékaři si vybaví případy, kdy zdánlivě nevinná hračka způsobila zvířatům zdravotní problémy. Dokonce mohou některé hračky způsobit i smrt.

Určitě je dobré se ve specializovaných obchodech informovat, jakým druhům zvířat jsou nabízené hračky určeny. Například u „kousacích“ hraček pro psy je důležité si uvědomit, že malá deseticentimetrová hračička pekinčíkovi nebo jorkšírovi neuškodí, ale pes velikosti dogy nebo německého ovčáka ji hravě rozkouše a pozře, a mohou nastat zdravotní problémy.

S hračkami pro papoušky je to podobné. Je třeba pomyslet na to, že velké druhy se silným zobákem dovedou „zpracovat“ prakticky cokoli. Okousat povlak houpacích kruhů a poranit se o nesletované konce drátů, popřípadě si je navléci pod kroužek, podlehnout panice a zranit se.

Pozor na zvířecí hračkyA to nehovoříme o hračkách „příležitostných“, tj. v dobré víře podomácku vyrobených. Určitě není vhodné nechávat zvířatům na pospas různé gumičky. Jsou pružné a tím lákají jak kočky, tak ptáky. Zpravidla je rozkoušou a opět to může znamenat alimentární problémy. Pozře-li papoušek rozcupovaný bavlněný provázek, může mu to dokonce ucpat střeva a může i uhynout. I rozkousané plastové láhve mohou způsobit poranění, a nejen ústní dutiny, mohou způsobit problémy i v útrobách.

Lze tedy chovatelům doporučit, aby byli ve výběru hraček pro své miláčky velmi pozorní. Pokud se chovatelé s nějakými problémy setkají, je vhodné na takovéto případy upozornit buď Českou obchodní inspekci, popřípadě Ústřední komisi pro ochranu zvířat.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak mna zaujima iba pre psyka
Obrázek uživatelky
profil
se musí zabavit, tose nedá nic dělat.
Obrázek uživatelky
profil
tak o tomhle jsem už četla několikrát a dokonce všude píšou že hračky pro psy jsou jedovaté, obsahují moc ftalátů-nevím jestli jsem to dobře napsala, víc než zákon dovoluje o 80 procent víc, než dětské hračkySmajlík
a to mí pejsani mají psích hraček plnou bednu a koušou jich od rána do večera
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles