Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vodoléčba vznikla v Jeseníkách. Lidem pomáhá téměř dvě stě let

9. 07. 2009 | Fitness
Jeseník – Vodoléčba a lázeňství, které lidem přináší úlevu od bolesti a léčí nemoci horních cest dýchacích, potíže s krevním oběhem, nervovým systémem a také pohybové problémy, má počátek v Jeseníkách. Díky příhodným klimatickým podmínkám a velkému množství minerálních pramenů vznikla v Jeseníkách lázeňská města, která kromě léčby zdravotních komplikací nabízejí turistům také relaxaci  a odpočinek.


Zakladatelem vodoléčby je Vincenz Priessnitz, který začal léčit pomocí přírodních prostředků. V současné době se jeho metody kombinují s nejnovějšími poznatky ve vědě, a vytvářejí tak komplexní léčebné postupy při různých obtížích. Priessnitzova metoda venkovních koupelí horních končetin vede k vymizení nespavosti a migrény, která trápí stále více lidí. Vodoléčba vznikla v Jeseníkách. Lidem pomáhá téměř dvě stě letDále snižuje alergické reakce, zlepšuje dýchání a pomáhá v prokrvení horních končetin, hrudníku a hlavy. Výzkumy dokazují, že jesenické mikroklima je na světovém žebříčku v hodnocení klimatu s léčebným efektem na třetím místě.

Lázeňská města v Jeseníkách nabízejí také krátkodobé pobyty, které zvyšují tělesnou i duševní kondici klientů. „Tyto pobyty využívají lidé, kteří si chtějí odpočinout a udělat něco pro svoje tělo. Několik dní strávených v jesenických lázních navíc umožní zapomenout na běžné starosti a pomáhá vyčistit hlavu,“ shrnuje Marie Pecháčková, ředitelka sdružení Jeseníky – Sdružení cestovních ruchu.


Lázně pomáhají předcházet civilizačních nemocem

Moderní civilizace s sebou nese nedostatek pohybu, častý stres a špatnou stravu, což se projevuje na vnitřní rovnováze organismu. Podle odborníků dokáže zdravé tělo tyto nerovnováhy vyrovnat, ale při delších potížích dochází k funkčním poruchám, bolestem a zdravotním komplikacím.

„Lázeňské procedury a speciální jesenické mikroklima dokáže tělo zregenerovat a tím také předejít budoucím zdravotním komplikacím související se stylem života,“ vysvětluje Marie Pecháčková.
   
Lázeňská města se stále modernizují a nabízejí svým klientům kvalitní servis. V současné době jezdí do Priessnitzových léčebných lázní kolem dvaceti tří tisíc klientů ročně, z toho dvacet procent jsou zahraniční hosté. Navštěvované jsou také lázně ve Velkých Losinách, v Bludově či v Karlově Studánce.

Autorka: Eva Fruhwirtová

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vodoléčba vznikla v Jeseníkách. Lidem pomáhá téměř dvě stě let:

Vodoléčba vznikla v Jeseníkách. Lidem pomáhá téměř dvě stě let
Vodoléčba vznikla v Jeseníkách. Lidem pomáhá téměř dvě stě let
Vodoléčba vznikla v Jeseníkách. Lidem pomáhá téměř dvě stě let
Vodoléčba vznikla v Jeseníkách. Lidem pomáhá téměř dvě stě let
Vodoléčba vznikla v Jeseníkách. Lidem pomáhá téměř dvě stě let
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Lázně v Jeseníkách pomáhají vodoléčboou, jejím zakakladatelem byl Priessnitz.
Obrázek uživatelky
profil
Tyto lázně jsem navštívila několikrát a můžu vřele doporučit.Vždy jsem tam odtud odjížděla jak znovu zrozená.SmajlíkSmajlík
Příroda je tam nádherná a okolí skýtá plno příležitostí k pěší turistice.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles