Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trpíte osteoporózou? Pořiďte si psa

3. 10. 2008 | Nemoci

Ženy, ale i muži s osteoporózou se často trápí otázkou, jak by mohli přispět ke zlepšení svého stavu, a přitom se příjemně zabavit a uvolnit. Jistě existuje celá řada rad a návodů, podle kterých je možné cvičit, ne každého ale tyto cviky baví. Někdo má raději dlouhé procházky, jiný dá přednost cvičení ve skupině či léčebnému tělocviku. Vhodné řešení pro pacienty s osteoporózou může ale představovat také pes.

Pro lidi trpící osteoporózou je velice důležitý pohyb. Ale pro to, aby se výsledky cvičení dostavily a aby opravdu došlo ke zlepšení zdravotního stavu nebo se alespoň zastavil další postup onemocnění, je nutné, aby lidé, které trápí osteoporóza, cvičili pravidelně. Jedním z doporučovaných pohybů je chůze. A k pravidelným procházkám může pomoci právě pes. Člověk by se třeba sám ven jít ani nedonutil, ale pes – ten prostě vyvenčit potřebuje. Procházky se čtyřnohým miláčkem se tak mohou stát elegantním řešením při splnění vaší pravidelné dávky pohybu.

Trpíte osteoporózou? Pořiďte si psaVychoďte si dobrou náladu i zdraví

Pohyb a s ním spojené vyplavení některých hormonů může mimo jiné také pozvednout náladu a zahnat chmury. Účinky pohybu mohou v tomto směru v mnohém konkurovat moderním antidepresivům. Pravidelný pohyb vám umožní udržet si tělesnou hmotnost pod kontrolou, což je také důležité pro prevenci zlomenin.

K tomu, abychom se nějaké aktivitě věnovali pravidelně, je zapotřebí, aby nás tato aktivita bavila. Je tedy nesmysl vybírat si pohyb, který nás absolutně nebaví, a je nám odporná už i pouhá myšlenka na něj.

Také je dobré, jestliže nás něco nutí k tomu, abychom se pohybu věnovali – důležitá je sice i vnitřní motivace, ale pokud máme něco, co pro nás činí pohyb závazným, tím lépe.

Čtyři důvody, proč je pejsek pro pacienty

s osteoporózou ideálním společníkem:

Pes je zvíře, které vás nikdy nenechá o samotě a které vás bude pravidelně doprovázet na vašich každodenních procházkách. Uvidíte, že hodinka nebo dvě denně strávené v přírodě nebo v parku jsou pro vaše zdraví i pro vaši psychiku přínosnější než hodiny strávené u televize nebo nad knížkou.

Trpíte osteoporózou? Pořiďte si psaSamozřejmě je nutné výběr psa přizpůsobit vašemu zdravotnímu stavu – pokud tedy jsou vaše pohybové schopnosti omezené, doporučujeme pořídit si některé menší a méně temperamentní plemeno, které je nenáročné a budou mu stačit krátké procházky.

Pes také vnese do vašeho života řád. Mnoho lidí má problémy s tím, že onemocnění nebo odchod do důchodu naruší jejich denní rytmus. Pokud ale víte, že ráno musíte vstát, věnovat se svému mazlíčkovi, jít se s ním projít a nakrmit ho, a odpoledne se můžete těšit na příjemnou dlouhou procházku do místa, kde je vám dobře, pomůže vám to znovu dát každému vašemu dni smysl a řád.

Hlazení psí srsti také může mnoho lidí uklidňovat a zbavovat je strachu a úzkosti, pocitu samoty i zbytečných obav. Pes je zkrátka přítel do nepohody, který vás nikdy nenechá na holičkách.


Zdroj: Osteoporóza.cz

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jednoduchá rada
Obrázek uživatelky
profil
Mě občas probudí to, že musím na malou.
Obrázek uživatelky
profil
ano,to je pravda co se píše v tom článkuSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles